Verdijev “Otello” realizira se u koprodukciji s tršćanskim Teatrom “Verdi”. Pod ravnanjem maestra Nikše Bareze i u režiji Giulija Ciabattija, u naslovnoj će ulozi nastupiti Badri Maisuradze, prvak Opere “Boljšoj teatra”, a Dezdemona će biti prvakinja splitskoga HNK Valentina Fijačko.

Na sceni Splitskog ljeta posjetitelji će ove godine moći vidjeti i Gotovčeva “Eru s onoga svijeta” te Tijardovićev “Splitski akvarel”.

Splitsko ljeto

Na programu Splitskog ljeta 20. srpnja je praizvedba drame Ivana Kovačića “Smij i suze starega Splita”. Dramski program, uz jednu premijeru u vlastitoj produkciji, nudi i dvije vlastite reprizne predstave – “Moje dijete” i “Ribarske svađe”, jedno gostovanje iz inozemstva te šest domaćih.

Splitsko ljeto

Carlo Goldoni: “Ribarske svađe”

Ravnateljica Baleta splitskoga HNK Almira Osmanović najavila je baletnu predstavu “Dodir”, svestranoga scenskog umjetnika Ramija Be’era, ističući da je u njoj mnogo plesa, a temelji se na mnogim “scenskih efektima”.

Uza sve to, splitski HNK najavio je nešto i za ljubitelje filma, koje bi trebala razveseliti ovogodišnja suradnja s Festivalom igranog filma u Puli. Tako će se prikazati domaći i strani filmovi s te – 57. filmske smotre.

Kalendar događanja