Predstava Opca bolnica, foto D. Sokcevic

Uz njih su nastupili još i Damir Orlić, Dražen Mikulić, Jelena Lopatić, Andreja Blagojević i drugi. Dramaturginja je Magdalena Lupi, scenografkinja Ljerka Hribar, kostimografkinja Sandra Dekanić, oblikovatelj svijetla Raffaele Cavarra, a skladatelj Sebastijan Duh.

Hristo Bojčev je jedan od najnagrađivanijih i najizvođenijih autora s Balkana. Radnja predstave odigrava se u bolnici za duševne bolesti negdje na istoku Europe čiji pacijenti sanjaju bolji svijet uobličen u žuđenom Zapadu. Autor Bojčev bio je na večerašnjoj hrvatskoj praizvedbi “Opće bolnice”.

U proslavi 35 godina stvaralaštva Zrinki Kolak-Fabijan i Zdenku Botiću na sceni nakon predstave su čestitali intendantica riječkoga HNK Nada Matošević, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan, predsjednik Hrvatskog udruženja dramskih umjetnika Goran Grgić i drugi a pročitano je i više brzojava s čestitkama.

Zrinka Kolak-Fabijan rođena je Vukovaru 1949. godine. Studirala je na zagrebačkoj Akademiji filmskih i kazališnih umjetnosti. Članica je ansambla riječkoga HNK od 1972. a od 2004. postaje ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Glumila je u sedamdesetak uloga u riječkom HNK i još nekim kazališnim skupinama kao i na filmu i televiziji.

Zdenko Botić je rođen 1946. godine u Zenici, također studirao na zagrebačkoj akademiji, a u ansambl “Ivana pl. Zajca” došao kad i Kolak-Fabijan, 1972. godine. Odigrao je više od 90 uloga. Oboje su dobitnici više važnih kazališnih nagrada.

fotografije: Dražen Šokčević