Polovicom lipnja u Rijeci se već više od dva desetljeća održava „Fiumanka“, jedriličarski događaj koji svake godine okupi brojne zaljubljenike u more i jedrenje, gospodarstvenike i medije, a od prošle godine njima su se pridružili i studenti!

U sklopu Fiumanke Sveučilište u Rijeci je odlučilo pokrenuti Studentsku Fiumanku i pretvoriti je u tradicionalni događaj koji promiče duh riječke sveučilišne zajednice. To je jedinstvena mogućnost da studenti i zaposlenici Sveučilišta sudjeluju u timskom radu, razvijaju natjecateljski duh i želju za istraživanjem koja definira akademsku zajednicu.

Jedrit će 18 studentskih posada

Već u svojem prvom izdanju dalo se naslutiti da je pred Studentskom Fiumankom svijetla budućnost, a druga godina održavanja to je i dokazala. Zbog velikog interesa povećan je broj timova pa će na ovogodišnjoj regati sudjelovati čak 18 posada!

Regata će se održavati kroz tri dana kao kup natjecanje u kojem će se o pobjedniku odlučivati u finalnim natjecanjima posljednjeg dana jedrenja nakon zbrajanja svih ostvarenih rezultata. Jedrit će se na šest monotip jedrilica. Nagrade dobivaju prva tri tima, a najboljem će bit dodjeljen prijelazni pokal „Studentske Fiumanke“.

Zahvaljujući Hrvatskom akademskom sveučilišnom savezu i Studentskom centru Sveučilišta u Rijeci te Pomorskom fakultetu u Rijeci, Studentska Fiumanka je, kao i ostale Fiumankine regate, za sudionike u potpunosti besplatna.

Više je dostupno na: https://fiumanka.eu/

Kalendar događanja