Naslov prvaka brani momčad “Zagreba”, koja je s prosječnim rejtingom od 2596 bodova opet u ulozi najvećeg favorita. Najopasniji suparnici trebali bi mu biti “Solin-Cemex” (2573) i riječka “Liburnija” (2570), ali se ne smiju podcijeniti ni šanse kluba “Petar Sedlar Pepe” iz Kaštel Novog.

U prvoligaškim sastavima nalazi se 36 velemajstora, a jedine dvije momčadi bez igrača s najvišom šahovskom titulom su “Rijeka” i zagrebačka “Mladost”, pa su svrstane u najozbiljnije kandidate za ispadanje.

U 1. kolu najveću pobjedu od 5-1 postigli su Solinjani protiv zagrebačke Mladosti, a Zagreb i Liburnija bili su tek za pola boda “kraći”. Pobjedu od 4,5-1,5 postigao je i “Ferit-Osijek” protiv Rijeke, a jedino iznenađenje priredila je “Pula” odigravši 3-3 s momčadi “Petar Sedlar Pepe”. Za Kaštelane pobjedu je postigao Blažimir Kovačević, a Milan Franić je pobjedom nad Srđanom Šalom donio Puljanima veliki meč-bod.

Rezultati 1. kola:
ZAGREB – MORNAR 4,5-1,5 (Krivoručko-Kadrić remi, Laznicka-Šarić Ib. remi, Kožul-Šarić A. remi, Stević-Plenča Jul. 1-0, Zelčić-Pećnik 1-0, Janković-Čotić 1-0), SOLIN-CEMEX – MLADOST 5-1 (Čigaev-Livaić 1-0, Martinović-Vujaković 1-0, Cvitan-Brumen remi, Kurajica-Rogulj 1-0, Rogić-Lipovčić remi, Armanda-Tomić 1-0), LIBURNIJA – SESVETE-AGROPROTEINKA , PULA – PETAR SEDLAR PEPE 3-3, RIJEKA – FERIT-OSIJEK 1,5-4,5.

Poredak će se određivati na temelju osvojenih meč-bodova (pobjeda donosi 2, a neodlučen rezultat 1 bod), a tek kod diobe mjesta do izražaja će doći bodovi osvojeni u partijama.

Oznake