Kao promotivna platforma za mlađe i manje poznate bendove – Dan Otvorene Probe, još jednom je ukazala na rad glazbenika i umjetnost stvaranja glazbe. Naglasak je na probama amaterskih sastava, koje su odredbom Stožera povodom pandemije bile zabranjene što je svakako utjecalo na razvitak scene u lošem smislu, a nekolicina bendova čak je i stala sa djelovanjem.

U tom duhu ovogodišnji Dan Otvorene Probe sadržavao je nastupe bendova i to u pravom malom festivalskom okruženju na prostoru Delte 5 pokraj prostorija Music Box. Nastupilo je šest bendova rock, punk, stoner, crust, grind i ostalih glazbenih orijentacija: Violetta Peppermint, Lei, Hand of Apollo, Pomelo Chess Society, Last Baraž I Finta de Mona.

Ove godine, uz RiUse, koji brinu o ekologiji i potiče na reciklažu, podržala se i priča SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava. Govorilo se o seksualnom nasilju među mladima i kako ga zaustaviti. Također su se supljali donacije i za napuštene životinje Azila za pse koji vodi Društvo za zaštitu životinja Rijeka.

Kalendar događanja