Boltovi električni romobili od sada imaju novu značajku koja omogućava korisnicima slušanje glasovnih obavijesti tijekom vožnje gradom.

Kako javlja ova tvrtka, nove zvučne obavijesti koje će biti dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku pružit će korisne informacije korisnicima o stanju romobila, sigurnosnim mjerama i ruti, na primjer upozoravajući ih prilikom ulaska u područje u kojem je maksimalna brzina ograničena.

Ivan Begović, operativni menadžer za romobile u Boltu Hrvatska, objašnjava: „Sigurnost je jedan od naših najviših prioriteta i vjerujemo da će ova inovativna značajka biti vrlo korisna za jačanje sigurnosnih i higijenskih standarda prilikom korištenja električnih romobila, a sve u cilju da našim korisnicima i dalje pružamo siguran, pristupačan i održivi prijevoz.”

Savjeti za sigurnu vožnju

Da bi potaknuo odgovornu upotrebu električnih romobila, Bolt u aplikaciji nudi i komplet sigurnosnih alata sa savjetima za odgovornu i sigurnu vožnju. U aplikaciji je moguće aktivirati poseban način korištenja romobila za početnike koji omogućuje ograničavanje maksimalne brzine i vidjeti neke propise o mikromobilnosti u Rijeci.

Laganiji od većine modela na tržištu, Bolt romobili teže 17 kg, imaju gume na napuhavanje, koje pomažu u osiguravanju boljeg prijanjanja i uglađenije i sigurnije vožnje, kao i baterije koje omogućuju vožnje od oko 30 km s jednim punjenjem.

Da biste koristili novu uslugu električnih romobila, jednostavno preuzmite aplikaciju Bolt na iOS ili Android uređaj, otvorite račun i unesite način plaćanja.

Osim u Rijeci, Boltove električne romobile moguće je voziti i u više od 40 gradova u 15 europskih zemalja, poput Španjolske, Estonije, Latvije i Litve, Švedske, Norveške, Rumunjske, Poljske i Slovačke.

Više o boltovim električnim romobilima dostupno je na poveznici: https://bolt.eu/hr/

Kalendar događanja