Brojni stručni suradnici projekta napisali su edukativne i zabavne članke posebno prilagođene za djecu i mlade. Tekstovi pokrivaju područja kulture, umjetnosti, građanskog odgoja, psihologije te “uradi sam” kulture. Tijekom osam online radionica, članke je audio digitaliziralo desetoro djece i mladih pod mentorstvom stručnih suradnika.

Novi klinac u gradu - Korona Kid!

Audio digitalizacija se provodila putem individualnih i grupnih online radionica koje su se održavale putem platforme Zoom. Pod mentorstvom riječke glumice Petre Šarac djeca su radila na izgovoru, dikciji i dramatizaciji tekstova, a nakon snimanja uslijedilo je prikupljanje zvukova i efekata koji ilustriraju događaje iz tekstova.

Korona kid će do kraja srpnja čitateljima i slušateljima donijeti 12 zanimljivih i raznolikih članaka koji će biti objavljivani u online magazinu Brickzine i četiri radijske emisije koje će biti dostupne na mrežnim stranicama Radio Rože, ali i na stranicama Vijeća mladih Benčić te portalu brickzine.hr.

Projekt Korona Kid je podržan sa 4 997 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Kalendar događanja