U sklopu popuštanja protuepidemijskih mjera, Astronomski centar Rijeka od danas, 20. svibnja, nastavlja s radom, pripremivši zanimljiv program u planetariju, dok zvjezdarnica ostaje zatvorena.

Program u digitalnom planetariju obuhvaća programe posvećene planeti Zemlji – filmove „Utrka do Zemlje“, „Put u svijet dinosaura“ i „Dva mala komada stakla“ te interaktivne prezentacije „Planeti Sunčeva sustava“ i „Vodič noćnim nebom“. Detaljnije o programu na mrežnim stranicama Astronomskog centra Rijeka.

Sukladno protuepidemijskim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, uvedeni su uvjeti za posjete Astronomskom centru Rijeka.

Tako u prostoru digitalnog planetarija istovremeno može boraviti najviše 15 posjetitelja, velike dvorane 20 te multimedijalne sale 9 posjetitelja, uz obavezno održavanje međusobne udaljenosti od najmanje 1.5 metra. Pri ulasku u prostore Centar potrebno je dezinficirati ruke i obuću osiguranim sredstvima, a posjetiteljima se savjetujete nositi maske i druga pokrivala za usta i nos.

Ulaznice

Ulaznice je moguće kupiti online, putem sustava mojekarte.hr te u samom objektu. U prostor prodaje ulaznica dozvoljen je pojedinačni ulaz. Posjetitelji se mole da prema mogućnostima pripreme točni iznos novca prilikom kupnje ulaznica. Također, posjetitelji su zamoljeni da što manje dodiruju površine, izložene plakate, eksponate i sl.

Planetarij radi u popodnevnim i večernjim terminima od utorka do subote, a caffe bar od 8 do 22 sata od ponedjeljka do nedjelje.

Za organizirane grupe od 8 ljudi i više moguće je organizirati film i/ili show u drugom terminu te na različitim stranim jezicima uz prethodnu najavu .

Više informacija može se dobiti od utorka do subote od 14 do 17 sati na telefon 051 455 700 ili putem e-maila astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr.

 

Kalendar događanja