Art-kamp Empeduja manifestacija je vizualne umjetnosti koja svake godine kod Beach bara Empeduja okuplja umjetnike koji stvaraju radove na zadanu temu. Ovogodišnja tema bila je Bad News Bias. Pojam dolazi iz istraživanje koja informiraju o dominaciji negativnih tj. loših vijesti naspram onih pozitivnih u medijskom izvještavanju. Mediji čine temeljni sustav informiranja suvremenog društva, a dostupnost informacija kao i utjecaj samih medija na oblikovanje svakodnevnog života i mišljenja nikad nisu bili veći.

Na plaži Bivio svoje su radove izložili Milenijalci i generacija Z, umjetnici srednje i mlađe generacije, a koji su vezani uz grad Rijeku, od kojih su neki žitelji dok su drugi ili doselili ili odselili iz grada.

Tako su se predstavili Nela Dunato s radom Prije nije bilo bolje, Dominik Grdić s radom In Abwesenheit, Xueh Margini Troll s radom The Magic Box, Marin Nižić s radom Ljetno štivo i Stjepan Pranjković s radom Membrana. Yab Kamov Studio izradili su ilustraciju Only Bad News koja je istovremeno i programska knjižica, a kustosica izložbe je Iva Kelentrić. Glazbu su puštali Sven & DJ Mirilo. U videu donosimo razgovore s nekima od njih, kao i njihove radove.

8. Art-kamp Empeduja održan je u sklopu manifestacije Ljeto na Kantridi.