Šesti međunarodni Festival queer i feminističke kulture Smoqua održan je u Rijeci od 13. do 15. listopada. Ovogodišnje izdanje šarenog festivala ponudilo je čak 18 različitih sadržaja i više od 30 sudionika/ica iz Europe i Amerike na četiri lokacije u samom središtu grada.

Tijekom tri dana, a na temu Pravednost, sestrinstvo i solidarnost. Ovogodišnja pozvala je na rastvaranje i promatranje ovih pojmova iz raznih perspektiva, oslanjajući se na zajedničko iskustvo društvene i kulturne opresije.

Posjetitelji su mogli sudjelovati na okruglim stolovima, projekcijama filmova ili različitim igrama. Mogli su razgovarati sa Živim knjigama kroz Taboo talks o menstruaciji ali i učiti uz stručnjakinje iz tvrtke INTIMINA o suvremenim menstrualnim potrepštinama poput menstrualnih čašica. Mogli su isprobati speed dating ili pratiti različite performanse.

Festival queer i feminističke kulture Smoqua spaja umjetnost i aktivizam te postoji kao svojevrsna platforma umrežavanja za razmjenu umjetničko-aktivističkih ideja te kreiranje i učvršćivanje suradnje među raznorodnom publikom.