undefined

Od  Viškova šarena maškarana  motorizirana kolona nastavlja put do Kastva, gdje će se kratko zadržati u samom centru. Spuštaju se potom do Frlanije gdje im se priređuje spektakularni doček na putu do  oktanskog i zvončarskog „velegrada“ Matulja. Završiti će u „staroj dami hrvatskog turizma“ biseru Kvarnera – Opatiji.

Organizaciju drugu godinu za redom potpisuju članovi Autokluba „RI autosport“, pokrovitelji manifestacije su Općine Viškovo i Matulji, te Gradovi Kastav i Opatija, suprokrovitelji domicilne turističke zajednice ova četiri susjedna središta – dva grada i dvije općine. Službeni osiguravatelj je riječko „Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena „Adriatic timing“, a partner u manifestaciji „Autocentar Marinići“.

Samu realizaciju potpomažu i daju joj specifičan „miris i okus“ predstavnici brojnih karnevalskih grupa i udruga, kao i sportski suci  auto, moto ili oldtimer klubova sa područja odvijanja rallya, dok se za počasne i prigodne nagrade pobrinulo desetak sponzora.

Sva će sudjelujuća vozila biti maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Prve godine bilo je 66 vozila sa više od 280 sudionika iz 30-tak mjesta zemlje i inozemstva. I ove se godine očekuje više od 50 vozila, a najavljen je dolazak gostiju iz Italije i Slovenije čime manifestacija i dalje ima međunarodni karakter.  Vozila su razvrstana u četiri kategorije: „A“ – osobni automobili ( tri klase do 1000, do 1400 i više od 1400 ccm), „PvO“ – povijesna vozila – oldtimeri ( proizvedeni do 1984.g.), „TKG“ – terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila ( do 5,5 metara odnosno 3,5 tone), te „M“ – motocikli ( na dva ili tri kotača).

Zasigurno posebna će atrakcija biti desetak izuzetnih oldtimera iz opatijskog „Liburnia Classic Cluba“ koji je i ove godine jedan od partnera u organizaciji.
Okupljanje sudionika je na igralištu Osnovne škole „Sv. Matej“ u  Viškovu od 7,30 do 8,45 sati, dok je start i prvi ispit spretnosti u centru Viškova na  parkiralištu „Milihovo“ u 10,01 sati. Prethoditi će mu pozdravni govori aktualnog karnevalskog načelnika Meštra Pinela, te „svrgnutog“ Gorana Petrca.

Drugi je ispit u centru Matulja, gdje će prometnica za tu prigodu biti zatvorena za javni promet od 12,30 do 14,30 sati, te preusmjerene lokalne autobusne  linije. Na opatijskoj Slatini, na samom kupalištu prvi se sudionici očekuju na cilju iza 13,30 sati, a oko 15,30 je  završno proglašenje sa brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove. Rezultati ispita spretnosti mogu se „live“ pratiti na www: adriatic-timing.com.

Najuspješnijeg u sportskom programu očekuje i posebni poklon tvrtke „GP Design“.
Uzbudljiv subotnji oktanski sportsko-turističko-maškarani program očekuje nas zapadno od Rijeke, od „Halubja do Liburnije“.
                                                                                                              

Kalendar događanja