Veliki jubilej

03.09.2015.

Proslava 70. obljetnice Radio Rijeke

Autor: Mia Mohorić

Na balkonu s najljepšim pogledom na Korzo, najavljen je program obilježavanja 70. obljetnice Radio Rijeke. Povodom rođendana, koji Radio Rijeka obilježava tokom čitave 2015. godine, održati će se dva koncerta na Korzu, 10. i 11. rujna, ali i niz događanja za ostatak godine.

U uvodnoj riječi, glavni urednik, Alen Čemeljić, kazao je kako Radio Rijeka već pozamašnih 70 godina zadržava svoj prepoznatljiv identitet te značajno utječe na kvalitetu života građana Rijeke, ali i šire. Radio Rijeka najslušaniji je radio u regiji te jedan od deset najslušanijih u Hrvatskoj, a i prednjači svojom slušanošću u sustavu Hrvatske radio televizije.

U povodu obilježavanja uspješnog poslovanja i održivosti kvalitete, a u znak zahvalnosti svim slušateljima, održati će se dvodnevni glazbeni spektakl na Korzu, 10. i 11. rujna, na kojem će nastupiti najznačajnija imena riječke glazbene scene. Koncerte organizira Radio Rijeka u suradnji sa Hrvatskom glazbenom unijom i Gradom Rijeka. 

Tako će u četvrtak, 10. rujna,  na velikoj pozornici kraj same zgrade Radio Rijeke nastupiti: Koktelsi, Tamara Brusić, Duško Jeličić Dule, Šajeta, Antonio Krištofić, Mauro Staraj & La Banda, The Blondes, E.N.I., Gustafi te Neno Belan & Fiumensi, dok će narednog dana, u petak, Korzom zagrmjeti: Moskva, Mandrili, En Face, NORD, Blagdan Band, Grad i Let 3. Oba koncerta započinju u 20 sati, ulaz je besplatan, a najavljeno je i poneko iznenađenje za publiku i to ne samo iz glazbenih voda.

Radio RijekaČemeljić je dodao kako su navedena imena zasigurno jamac vrhunske zabave, ali i dokaz međusobnog poštovanja kojeg ovdašnji glazbenici imaju prema Radio Rijeci, ali i kojeg Radio Rijeka ima prema glazbenicima s ovog područja, te im kao jedan od rijetkih medija daje zasluženi prostor u svom programu. Za one koji neće moći podijelit atmosferu uživo, Radio Rijeka je osigurala izravni prijenos oba koncerta, na svim svojim frekvencijama.

Na predstavljanju programa koji slijedi idući tjedan, prisustvovala je i predstavnica Hrvatske glazbene unije, ogranka Rijeka, Jadranka Čubrić, koja se zahvalila Radio Rijeci na dosadašnjoj suradnji, te podsjetila kako je sve započelo prije dugi niz godina. Istaknula je kako je Radio Rijeka dala velik doprinos razvoju specifičnosti glazbene scene Rijeke te se trudila održavati je aktivnom.

Zamjenik gradonačelnika Grad Rijeke, Marko Filipović, u ime Grada Rijeke čestitao je 70 rođendan, i kazao kako je ovo prilika da se građani prisjete svih onih koji su stvarali i gradili ovaj medij, koji je i mnogo više od samo toga.

Nekadašnji i sadašnji ravnatelji Radio Rijeke, Vladimir Rončević i Edi Kišić, potvrdili su da su kroz svoj dugogodišnji staž uistinu doživjeli posebne trenutke radeći na radiju koji je stvorio iznimnu reputaciju. Zahvalili su svojim vjernim, ali i onim novim slušateljima, jer bez njih ovoga ne bi niti bilo.

Međutim, dvodnevna koncertna događanja nisu sve što se rođendana Radio Rijeke tiče. Do kraja godine planiran je u suradnji s prijateljima iz HGU-a i koncert u HNK Ivana pl. Zajca, a rođendanska proslava će završiti izdavanjem posebnog dvostrukog CD-a s pjesmama iz arhiva Radio Rijeke.