1. Gradonačelnikov kolegij

18.06.2013.

Konačno zaživio Projekt implementacije gradske kartice

Autor: Ljiljana Mamić Pandža

Konačno je zaživio i Projekt implementacije gradske kartice koji je probio sve rokove, kazao je pročelnik Zavod za informatičku djelatnost Željko Jurić naglašavajući kako je Rijeka City Card (RCC) projekt Grada Rijeke kojim se nekoliko postojećih kartica zamjenjuje jednom. RCC se može koristiti u javnom gradskom prijevozu, plaćanju parkirališta i za članstvo u Gradskoj knjižnici. Jurić je kazao kako će se o kartici i načinu korištenja javnost detaljno informirati od sredine kolovoza ove godine.

Autotrolej

Izdavanje RCC-a za osnovnoškolce i srednjoškolce počet će 15. kolovoza ove godine, a za korisnice socijalnog programa 1. rujna ove godine. Studenti će Rijeka City Card imati od 15. rujna ove godine, dok je početak primjene ove kartice na otvorenim i zatvorenim parkiralištima predviđen u kolovozu ove godine, a od jeseni i u Gradskoj knjižnici Rijeka. Do sada je izdano 18.000, a pokazalo se da karticu dnevno koristi njih oko 7.000.

Od rujna ove godine više neće biti čekanja u redu za kupnju mjesečne autobusne karte, jer će se ona moći kupiti na 200 prodajnih mjesta na području grada Rijeke, uključujući kioske i.novine i Tisak.

„Drago mi je da je projekt konačno zaživio i da ćemo od jeseni ove godine karticu implementirati u sve skupine korisnika usluga Autotroleja, Rijeka prometa i Gradske knjižnice. Riječ je o projektu koji nije implementiran nigdje u Hrvatskoj, a i u Europi je malo primjera objedinjavanja svih funkcionalnosti na jednoj kartici. S ovom riječkom moći će se obaviti niz transakcija i različitih usluga, jer  ćemo imati više vrsta tih kartica. Građani i posjetitelji Rijeke moći će kupiti i prepaid karticu koja je sada u testnoj fazi. Izdano je nekoliko stotina tih kartica koje se mogu koristiti na 300-njak lokacija. Građani će, primjerice, moći odabrati i Diners kreditnu karticu sa mjesečnom kartom za javni gradski prijevoz i članstvom u knjižnici“, kazao je gradonačelnik Obersnel poručujući kako je najvažnije da od rujna ove godine više neće biti čekanja u redu za kupnju mjesečne autobusne karte.

Na današnjem kolegiju prihvaćena je informacija o „Akciji 65+“ koja podrazumijeva postupak izdavanja RCC kartice i upisa prava korištenja usluge gradskog prijevoza KD Autotrolej na RCC kartici u razdoblju od 29. travnja ove godine do pune implementacije svih funkcionalnosti prve gaze Rijeka City Card programa, kojom će se zamijeniti godišnje karte prava korištenja usluga javnog prijevoza KD Autotrolej korisnicima „Akcije 65+“. Korisnici „Akcije 65+“ su sve fizičke osobe starije od 65 godina života, s prebivalištem na području Grada Rijeke koje prema pravilima KD Autotrolej ostvaruju pravo na kupnju godišnje pokazne karte-iskaznice 65+.

Na kolegiju je prihvaćen i trošak izdavanja RCC kartice u „Akciji 65+“ u iznosu od 5 kuna. Trošak upisa prava korištenja usluge gradskog prijevoza KD Autotrolej za korisnike „Akcije 65+“ se neće obračunati. Podmirivanje troška izdavanja RCC kartice za korisnike „Akcije 65+“ izvršit će se na teret Proračuna Grada Rijeke za 2013. godinu.

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 3