Vi se nalazite: Moja Rijeka Vijesti

Vijesti

Izdvojeno

 • Prva transplantacija rožnice u riječkoj bolnici

  Prva transplantacije rožnice, u kojoj su surađivali liječnici riječke Klinike za oftalmologiju i zagrebačke Specijalne bolnice "Svjetlost", obavljena je u četvrtak u riječkom Kliničkom bolničkom centru, operacija je odlično prošla, a konačni rezultat operacije 45-godišnje pacijentice očekuje se nakon nekoliko mjeseci, rečeno je na konferenciji za novinare u riječkoj bolnici.

  21.07.2017.
 • Za projekte na riječkom prometnom pravcu 2,6 milijarda kuna iz CEF programa

  Devet razvojnih projekata riječke luke i riječkog prometnog pravca, koje provode Lučka uprava Rijeka i HŽ infrastruktura, a sufinanciraju se sredstvima Europske unije iz Instrumenta za povezivanje (CEF- Connecting Europe Facility) s ukupno 2,6 milijarda kuna, predstavljeno je u srijedu u Rijeci.

  19.07.2017.
 • Sastanak gradonačelnika, župana i njihovih suradnika s premijerom Plenkovićem na temu Rijeka EPK 2020

  Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina sa suradnicima te direktorica tvrtke Rijeka 2020 koja provodi projekt Europske prijestolnice kulture (EPK) u Rijeci Emina Višnić, susreli su se danas u Zagrebu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem, ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek, ministricom regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac, ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak, ministrom financija Zdravkom Marićem, ministricom vanjskih poslova Marijom Pejčinović Burić, ministricom demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nadom Murganić te predstavnicima ministarstava mora, prometa i infrastrukture te turizma.

  19.07.2017.

Ostalo

 • Gotovo 100 letova tjedno prema Hrvatskoj

  Eurowings će letjeti prema Rijeci i tijekom zimskog razdoblja

  pročitaj višeEurowings proširuje svoj zimski red letenja za 2017./2018. godinu te po prvi put uključuje i rutu Köln-Rijeka. Letovi su na rasporedu od studenoga srijedom, petkom i nedjeljom, zrakoplovom tipa Airbus A319.

  19.07.2017.

  Tagovi:
 • Linija kreće 22.7., a riječ je o liniji 12b koja će za Platak prometovati subotom i nedjeljom

  Nova autobusna linija Rijeka - Platak

  pročitaj višeNova autobusna linija za PlatakNa inicijativu Primorsko-goranske županije, a u suradnji s KD Autotrolej d.o.o. Rijeka i Općinom Čavle pokreće se nova autobusna linija koja će povezivati Rijeku i Platak. Novu liniju najavili su župan Zlatko Komadina, direktor Autotroleja Marin Rajčić, zamjenik načelnice Općine Čavle Dejan Ljubobratović i pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu Županije.

  19.07.2017.

  Tagovi:
 • RIJEKA

  Prijam za djecu iz Srebrenice

  pročitaj višeU Salonu Grada Rijeke, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suradnicima i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić primili su djecu iz Srebrenice.

  19.07.2017.

  Tagovi:
 • PU primorsko-goranska

  Čuvajte svoje stvari na plaži!

  pročitaj višeNepoznati počinitelji počinili su tijekom jučerašnjeg poslijepodneva dvije krađe s plaža u Malinskoj i Njivicama. Oštećena je 42-godišnja hrvatska i 33-godišnji češki državljanin. Počinitelji su iskoristili njihovu odsutnost te ostavljene stvari na plaži bez nadzora te im otuđili novčanik i ruksak s mobitelom, novcem, foto-aparatom i drugim predmetima. Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 5 300 kuna.

  19.07.2017.

  Tagovi:
 • Kolegij Gradonačelnika

  Kreće postupak za utvrđivanje nove Liste prioriteta za davanje stanova u najam

  pročitaj višeRiječki gradonačelnik Vojko Obersnel prihvatio je izvještaj Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom, Direkcije za upravljanje objektima stambene namjene, o dodjelama stanova u najam u razdoblju od 1. siječnja 2012. godine do 5. srpnja 2017. godine. Istodobno, gradonačelnik je pokrenuo postupak za utvrđivanje nove Liste prioriteta za davanje stanova u vlasništvu Grada Rijeke u najam za razdoblje od 2018./2021. godine. Javni poziv za podnošenje zahtjeva za davanje stanova u najam, odnosno za uvrštenje na novu Listu prioriteta za davanje stanova u najam, bit će objavljen krajem kolovoza.

  19.07.2017.

  Tagovi:
 • cjelonoćni rad

  Vatrogasci PGŽ u pomoći na splitskom području

  pročitaj višeJoš jedna besana noć u Splitu i okolici dok je na požarištima u Srinjinama, Žrnovnici, Podstrani, Strožancu i Splitu veliki broj gasitelja, ukupno 21 vatrogasna postrojba sa 384 gasitelja i 102 vozila, doznaje Hina rano ujutro od ŽVOC Split. U pomoć su priskočili i vatrogasci PGŽ.

  18.07.2017.

  Tagovi:
 • Pokreće se nova autobusna linija koja će povezivati Rijeku i Platak

  Nova autobusna linija Rijeka - Platak

  pročitaj višeNa inicijativu Primorsko-goranske županije, a u suradnji s KD Autotrolej d.o.o. Rijeka i Općinom Čavle pokreće se nova autobusna linija koja će povezivati Rijeku i Platak.

  18.07.2017.

  Tagovi:
 • PU primorsko-goranska

  Tjedno izvješće o prometu

  pročitaj višeProteklog tjedna na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se ukupno 84 prometne nesreće, od kojih su osam teže, a 76 lakše nesreće. U nesrećama je devet osoba teže ozlijeđeno, 20 lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 997.200 kuna. U nesrećama je sudjelovalo 26 stranih državljana, pet pješaka, kao i devet alkoholiziranih vozača.

  18.07.2017.

  Tagovi:
 • MO Luka

  Poluukopani spremnici na Riva Boduli 1

  pročitaj višeOd četvrtka 13. srpnja 2017. godine Grad Rijeka i KD Čistoća su građanima omogućili uporabu nova 4 poluukopana spremnika na području MO Luka u Rijeci, preko puta adrese Riva Boduli 1.

  18.07.2017.

  Tagovi:
  Dijelovi grada:
  • Centar
 • Apollo 11

  Prigodni program u Astronomskom centru Rijeka - Apollo 11

  pročitaj višeOd srijede, 19. srpnja, pa sve do subote, 22. srpnja 2017. godine, kratkim show programom u sklopu redovnog programa u digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka obilježit će se obljetnica prvog spuštanja čovjeka na Mjesec – misija Apollo 11.

  18.07.2017.

  Tagovi:
 • FOTOGALERIJA

  Riječka ribarnica bogata srdelama, oradama i brancinima

  pročitaj višeU ovo je doba prošlih godina naša ribarnica obilovala plavicama, ušatama, salpama, škombrima, palamidom i tunom, a danas ove ribe gotovo da nema. Kako prodavači kažu, izlovila se. U ponudi su srdele, orade i brancini.

  17.07.2017.

  Tagovi:
 • PU primorsko-goranska

  Vikend na prometnicama

  pročitaj višeNa prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodile su se 43 prometne nesreće u kojima je šest osoba teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno. U nesreći koja se dogodila u petak, 14. srpnja oko 23 sata na području Kastva, teže je ozlijeđeno dvoje hrvatskih državljana.

  17.07.2017.

  Tagovi:
 • V I D E O

  Završetak ovogodišnjeg Ljeta na Školjiću

  pročitaj višeU petak, 14. srpnja, u edukacijsko-izložbenom prostoru Centra tehničke kulture Rijeka, održana je svečanost povodom završetka ovogodišnjeg Ljeta na Školjiću. Tijekom mjesec dana družilo se i učilo više od 200 polaznika na 29 radionica koje je Centar tehničke kulture Rijeka realizirao u suradnji sa 16 partnera.

  17.07.2017.

  Tagovi:
 • napustio nas je Vjekoslav Vojo Radoičić, istaknuti hrvatski i riječki umjetnik

  Preminuo Vjekoslav Vojo Radoičić

  pročitaj višeNedugo nakon što mu je u riječkoj Gradskoj vijećnici predstavljena likovna monografija “Radoičić: San“, napustio nas je Vjekoslav Vojo Radoičić, istaknuti hrvatski i riječki umjetnik.

  15.07.2017.

  Tagovi: