Riječke ljetne noći 2017.

14.07.2017.

Održana premijera predstave „Dancing moms“

Autor: Damir Jevtić

U srijedu 12. srpnja 2017. godine u prostoru HNK Ivana pl. Zajca u Torpedu održana je premijera predstave „Dancing moms“. Projekt Dancing Moms je svojesvrsni hommage instituciji majčinstva, umjetničko istraživanje izvedbe majčinstva.

Održana premijera predstave Dancing moms

Obitelj, kao dominanti oblik organizacije reproduciranja svakodnevnog života i najčešće brige o djeci, doživjela je određene transformacije. Ipak, i dalje najveću odgovornost za društvenu kultivaciju i reprodukciju i brigu o djeci u suvremenom društvu (s)nose žene.

Mnogi aspekti istraživanja o majčinstvu sugeriraju da će majčinstvo, a pogotovo veza između majčinstva i zaposlenosti i dalje biti važna komponenta uporne rodne nejednakosti. Kako se odnosimo prema radu? I koje su nam mogućnosti stvarati i djelovati kroz majčinstvo? Kako naš rad djeluje na obitelj? Koliko razumijevanja za potrebe svoga rada dobivamo od mikro okoline? Što predstavlja koncept „majka 21.stoljeća” i koliko se on promijenio (samo u posljednjih stotinjak godina)? Samo su neka od pitanja koja nam postavljaju Dancing Moms. Autorice i izvođačice su Ivana Kalc i Mila Čuljak.