VIDEO

05.05.2018.

Wrekmeister Harmonies i Asheraah nastupili u Palachu

Autor: Damir Jevtić

U četvrtak, 3. svibnja 2018. godine, u OKC-u Palach održao se koncert američkog glazbenog projekta Wrekmeister Harmonies te riječkog benda Asheraah.

U četvrtak, 3. svibnja 2018. godine, u OKC-u Palach održao se koncert američkog glazbenog projekta Wrekemeister Harmonies te riječkog benda Asheraah.

Wrekmeister Harmonies je projekt glazbenika J.R. Robinsona koji zajedno s Ester Shaw i suradnicima stvara duže kompozicije koje se žanrovski mogu svrstati u drone/ambient/noise/post metal. Na svojem prvom gostovanju u Rijeci predstavili su najnoviji album "The Alone Rush", koji je snažno fokusiran na smrt i izolaciju te bolno suočavanje s posljedicama gubitka voljenih osoba. U gostujućim ulogama na albumu pojavljuju se dugogodišnji prijatelj Thom Harris (bubnjar Swansa) na bubnjevima i klarinetu te proslavljeni njujorški producent Martin Bisi.

Koncert je započeo nastupom riječkog benda Asheraah koji je izveo novi materijal s EP-a “Everything Will Fade”. Asheraah je post metal/sludge bend usmjeren na stvaranje audio-vizualne sinergije izvođenjem instrumentalne glazbe popraćene video projekcijama. Aktivni su od 2009. godine, a trenutnu postavu čine Dubravko (gitara, ritam mašina, sampleovi), Mario (gitara) i Mirko (vizualni koncept).