Warm up party uz Radio Roža

03.06.2019.

Velvet Festival u dvorištu riječkog Kampusa

Velvet Festival i Radio Roža u srijedu, 5. lipnja, od 13 do 17 sati, donose popodne ispunjenom glazbom i dobrim vibracijama, kao i pozadinsku glazbenu kulisu svim studentima koji će se taj dan zateći na Kampusu, u dvorištu ispred Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci.

Velvet Festival i Radio Roža u srijedu, 5. lipnja, od 13 do 17 sati, donose popodne ispunjenom glazbom i dobrim vibracijama, kao i pozadinsku glazbenu kulisu svim studentima koji će se taj dan zateći na Kampusu, u dvorištu ispred Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. / Foto: press

Povodom zagrijavanja za četvrto izdanje Velvet Festivala (5. - 6. 7. 2019.), nastupit će nekoliko izvođač(ic)a u nešto nekonvencionalnijem izdanju, primjerice riječka multidisciplinarna umjetnica Stephany Stefan će po prvi put imati live DJ set glazbe koja ju je inspirirala za vrijeme stvaranja njezinog debitantskog albuma, a zatim će joj se pridružiti ekipa s Radio Rože i drugi gosti iznenađenja.

Radio Roža je riječki community internet radio nastao iz želje i potrebe za praćenjem nezavisne kulturne scene i raznih kulturnih aktera u Rijeci, promocijom najrazličitijih (underground) žanrova te ljubavi prema gramofonskim pločama. Radio je dom dobio u Omladinskom kulturnom centru Palach gdje su početkom godine njegovi osnivači i suradnici započeli s uređenjem i opremanjem prostora koji će služiti kao radio zajednice, promovirajući razne bendove, izvođače, selektore i druge umjetnike koji djeluju ili gostuju u Rijeci.

Velvet Festival je proslava suvremenog zvuka i kulture koja se održava u živopisnom mediteranskom mjestu Punat na otoku Krku. Festival je u posljednja tri izdanja dokazao da je jedan od najljepših i najkvalitetnijih malih festivala u Hrvatskoj – programski šaren, smješten u intimnoj atmosferi prirode, na svega nekoliko koraka od mora, s elokventnim glazbenim programom, koncept Velveta je jednostavan, ali i jedinstven. Prvi je alternativni festival hrvatske produkcije koji jednako zastupa instrumentalnu i elektronsku scenu različitih žanrova, što se lijepo može vidjeti ako bacimo oko na nabrojene izvođače: The Mauskovic Dance Band, Svemirko, BEA1991, YGT (live), BIKINI, DJ Brka, Pepi Jogarde, Softskinson, Asimin Asanof (live), Porto Morto,  Levanael, Pseća plaža, Captain Starlight i drugi.

Ulaznice: Festivalske ulaznice dostupne su online putem sustava Entrio i na svim Entrio prodajnim mjestima te na fizičkim pozicijama: Dallas Music Shop (Rijeka), Dirty Old Shop (Zagreb). Cijena festivalske ulaznice do 5. srpnja iznosi 119 kuna, dok cijena raste na 150 kuna na ulazu.