VIDEO

12.04.2018.

Večer krautrocka na botelu Marina uz njemački Embryo

Autor: Damir Jevtić

Na botelu Marina u srijedu, 11. travnja 2018., u organizaciji Distune promotionsa održao se koncert njemačkog krautrock sastava Embryo. Bend je nastao 1969. godine, a pokrenuli su ga Christian Burchard i Edgar Hoffman. Do danas bend je ostao jedan od najoriginalnijih i najinovativnijih krautrock bendova ikad. Spojivši tradicionalnu glazbu sa svojim jazzy rock stilom vrlo brzo su stekli kultni status među publikom i strukom.

Na botelu Marina u srijedu, 11. travnja 2018., u organizaciji Distune promotionsa održao se koncert njemčkog krautrock sastava Embryo. Bend je nastao 1969. godine, a pokrenuli su ga Christian Burchard i Edgar Hoffman. Do danas bend je ostao jedan od najoriginalnijih i najinovativnijih krautrock bendova ikad. Spojivši tradicionalnu glazbu sa svojim jazzy rock stilom vrlo brzo su stekli kultni status među publikom i strukom.

Od 2016. godine kći Christiana Burcharda: Marja, koja je odrasla s bendom, svojom novom energijom, ali istim duhom predvodi novu epohu stvaranja u bendu. Svirali su s velikim jazz pianistom Mal Waldronom, saksofonistom Charlieom Marianoom, svjetskim zvijezdama poput Triloka Gurtua, Fele Kuti.

U ispunjenom prostoru botela Marine nastupili su u sastavu: Maasl Maier (bas, irski bouzouki, marimba), Jakob Thun (bubnjevi, udaraljke), Sascha Lüer (sax, truba), Louis Bankavs (gitara) i Marja Burchard (vibrafon, marimba, trombon, klavijature).

Dio nastupa uz izjave pogledajte u video prilogu.