Projekt Beertije i Distune Promotiona uspješno priveden kraju

12.06.2019.

Uspješno završio prvi ciklus glazbenih radionica Let's Talk About Music

Novi glazbeno-edukacijski program "Let's Talk About Music" uspješno je završio svoj prvi ciklus. Naime, od ožujka do travnja ove godine na predavanjima koja su se održavala u koncertnom prostoru kluba Beertija, polaznici su imali prilike upoznati i saznati osnove organizacije koncerta, primjenu digitalnog marketinga, uvod i primjere dobre prakse bookiranja kao i osnove vizualnog identiteta odnosno dizajna.

undefined
Muhe u Beertiji

Osim članova organizacije, Distune promotiona, svoje iskustvo prenijeli su i gosti: Lucija Ivšić  (Punčke, LAA, Cereal Booking), Antonio Karača i Petra Vrdoljak (studio Radnja).

Glazbeni dio čiji je cilj bio prezentirati nove lokalne projekte široj riječkoj publici, otvoren je koncertom multidisciplinarne umjetnice Stephany Stephan i etno skupine Če bo bo če na na u prostorijama Filodrammatice. Zatim su slijedili koncerti u Beertiji: Muhe, koje su predstavile svoj novi EP “Projekcije” te mlade nu metal snage Mamut i Zenoth. Glazbeni dio završiti će nastupom grupe Fanaa u srpnju na Velvet festivalu u Puntu.

I kao šećer na kraju, u suradnji sa klubom Močvara, održana je Močvarina putujuća radionica audioinženjeringa, uz stručno vodstvo Filipa Packa (tonski tehničar Močvare i voditelj/koordinator tehnike u zagrebačkom Pogonu). U tri dana  polaznici su imali prilike upoznati se s osnovama tonskog posla koje je uključivalo i osnove ozvučenja instrumenata, miksanja, spajanja opreme, teorije zvuka.

S obzirom na odlične reakcije svih uključenih (polaznici, gosti, glazbenici) u planu je i nastavak ciklusa Let's Talk About Music. Sam projekt je financijski podržan od strane Grada Rijeke - Odjela za kulturu.