VIDEO

02.10.2019.

Umirovljenici obilježili Međunarodni dan starijih osoba

Autor: Sara Blažić

U sklopu projekta "Rijeka – zdravi grad" na riječkom Korzu jučer je od 10 do 13 sati raznolikim programom obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

U sklopu projekta "Rijeka – zdravi grad" na riječkom Korzu jučer je od 10 do 13 sati raznolikim programom obilježen Međunarodni dan starijih osoba.

Na Korzu je povodom ove manifestacije priređeno niz aktivnosti prilagođenih starijim osobama, ali zapravo namijenjenih svima. Aktivnosti su bile podijeljene u četiri kategorije, pa je tako u zabavnom dijelu bilo moguće igrati šah, briškulu i druge zabavne igre; u sportskom dijelu organizirana je vođena fizička aktivnost, u zdravstvenom se je moglo izmjeriti tlak i šećer u krvi, a u savjetodavnom su posjetioci mogli razgovarati s liječnicima i postavljati svoja pitanja vezano za zdravlje.

U sklopu projekta "Rijeka – zdravi grad" na riječkom Korzu jučer je od 10 do 13 sati raznolikim programom obilježen Međunarodni dan starijih osoba. Najviše je pažnje izazvalo učenje plesa, bečkog valcera, kojem su se pridružili i mnogi prolaznici koji su se u tom trenutku zatekli na Korzu. Na manifestaciji je predstavljeno i Sveučilište za treću dob, Joga u svakodnevnom životu, kreativni radovi Matice umirovljenika Grada Rijeke i mnogi drugi.

Zbivanja su organizirana u sklopu rada Tematske grupe za Zdravo starenje projekta "Rijeka – Zdravi grad", a organizatori su Grad Rijeka i Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, Kliničkim bolničkim centrom Rijeka, Domom zdravlja PGŽ, Gradskim društvom crvenog križa Rijeka, Maticom umirovljenika Rijeke, Domom za starije osobe „Kantrida“, Riječkim sportskim savezom, Filozofskim fakultetom u Rijeci, Hrvatskom liječničkom komorom, Udrugom „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka, Udrugom žena operiranih dojki Nada-Rijeka te Udrugom socijalnih radnika Rijeka.