VIDEO

23.07.2018.

U sklopu programa „Štikla“ održan koncert pod nazivom Urban Minority Project

Autor: Damir Jevtić

U petak 20. srpnja 2018. godine u beach baru Prasowski na Kantridi u sklopu programa Štikla kojeg ove godine vodi Denis Razumović Razz nastupio je sastav pod imenom Urban Minority Project.

U petak 20. srpnja 2018. godine u beach baru Parasowski na Kantridi u sklopu programa Štikla kojeg ove godine vodi Denis Razumović Razz nastupio je sastav pod imenom Urban Minority Project.

Nastupili su Denis Razumović Razz na saksofonu, Henry Radanović na kontrabasu i Josip Tocilj na klavijaturama. Ovim nastupom riječkoj publici predstavljen je prvi album cijenjenih riječkih jazzera Denisa Razumovića Razza i Henryja Radanovića pod imenom „Urban Minority“.

Album predstavlja devet jazz standarda i jednu autorsku pjesmu koju su posvetili velikanu jazz glazbe Budu Powellu. Riječ je o tradicionalnom jazz zvuku urbanog izričaja s jedinstvenom kombinacijom kontrabasa i saxofona koji daje zanimljiv i specifičan zvuk.

Ovom prigodom im se pridružio Josip Tocilj na klavijaturama, a kako zvuči ovaj trio te izjave glazbenika pogledajte u video prilogu.