6. - 14. 6. 2016.

06.06.2016.

U Rijeci večeras počinje treći Impulse festival

Treće izdanje Impulse festivala započinje večeras koncertom dansko-finskog benda Liima u OKC-u Palach, s početkom u 21.30 sati. U Palachu možemo očekivati puno geekovske elektro opreme, baseve, semplove i vokale gusto nanizane i spakirane u kompleksnu cjelinu iz koje, kroz isprva abrazivne tonove, izranja melodiozna priča koja predstavlja novu snagu prestižne izdavačke kuće 4AD. Ulaznice za koncert po cijeni od 60,00 kuna mogu se kupiti u Dallas Music Shopu u Rijeci te na ulazu kluba, koji se posjetiteljima otvara u 20 sati.

Impulse festival održava se u Rijeci od 6. do 14. lipnja. Riječ je o višednevnom multimedijalnom festivalskom događanju kojemu je osnovni cilj promocija urbane klupske kulture, osobito njezinoga glazbenog segmenta. Ove godine Impulse se održava na deset lokacija; OKC Palach, Art-kino Croatia, Galerija SKC, Filodrammatica, Nemo pub, klubovi Tunel, Život, Bačva i Pogon kulture te Kružna ulica u Rijeci.

U sklopu festivala izvest će se i plesne predstave „Glečer“ i „Komorebi“ (7. i 8. lipnja u Filodrammatici), organizirat će se glazbena tribina „Video je ubio radio zvijezdu“ (8. lipnja u OKC-u Palach), odigrati pub kviz „Glazbeni vremeplov“ (9. lipnja u Bačvi), premijerno u Hrvatskoj prikazati nagrađivani glazbeni dokumentarac „B-Movie: Lust and Sound in West Berlin, 1979-1989“ (10. lipnja u Art-kinu Croatia), održati veliki sajam ploča (11. lipnja u Kružnoj ulici) i odmah zatim nastaviti program s klupskom večeri „Impulse Trigon“ u Nemu, Tunelu i Životu te će se također  tradicionalno organizirati „Glazbeni osvrt na Can“ (13. lipnja u Galeriji SKC).

Festival će zatvoriti koncert legendarnog gitariste Lee Ranalda, osnivača benda Sonic Youth, koji će 14. lipnja u formi trija nastupiti u klubu Pogon Kulture.


Ulaznice za riječki koncert sezone mogu se kupiti u Dallas Music Shopu Rijeka ili online putem sustava Entrio po cijeni od 110,00 kuna, dok će na dan koncerta cijena iznositi 125,00 kuna. 
Lee Ranaldo dobio je 2012. titutlu najboljeg gitariste svih vremena po izboru glazbenog časopisa „Spin“, a u Rijeku i Hrvatsku premijerno dolazi u sklopu Impulsea.

 

 

Linkovi

Impulse festival

Distune promotion

SKC Sveučilišta u Rijeci