Global greening

15.03.2018.

Trsatska gradina u zelenoj boji za Dan svetog Patrika

Ove subote, 17. ožujka, u zelenoj će boji zasvijetliti Trsatska gradina i dizalice na Molo longu, čime se Rijeka uključiti u proslavu irskog nacionalnog dana, Dana sv. Patrika, u sklopu inicijative Tourism Irelanda “Global Greening” (“Svjetsko ozelenjavanje”).

Trsatska gradina i dizalice na Molu longu zasvijetlile su večeras u zelenoj boji, čime se Rijeka uključila u proslavu irskog nacionalnog blagdana, Dana sv. Patrika, u sklopu inicijative Tourism Irelanda 8. “Global Greening” (“Svjetsko ozelenjavanje”).

Veleposlanstvo Irske u Hrvatskoj u suradnji s hrvatskim gradovima Zagrebom, Rijekom i Pulom ponovno će sudjelovati u godišnjoj inicijativi Tourism Irelanda “Global Greening” čime će se proslaviti Dan sv. Patrika, koji se obilježava 17. ožujka. Tako će se ova tri hrvatska grada pridružiti proslavi irskog nacionalnog blagdana u kojoj sudjeluju gradovi diljem svijeta.

U subotu će u Rijeci zeleno zasvijetliti Trsatska gradina koju je u 19. stoljeću kupio Irac Laval Nugent iz Westmeatha, vojni vođa u austrijskoj vojsci koji je oženio hrvatsku plemkinju, i odabrao Trsat za svoje trajno prebivalište. Također, zeleno će svijetliti i dizalice na lukobranu Molo longo.

Više informacija o 9. inicijativi “Global Greening“, u koju će se od hrvatskih gradova  uključiti Pula i Zagreb, dostupne su OVDJE.