Modna bajka

10.07.2018.

Sve je spremno za modnu manifestaciju CITY 45 20

Na Trsatskoj gradini održana je konferencija za medije na kojoj je najavljena modna manifestacija CITY 45 20 koja petu godinu Gradinu pretvara u modnu pistu s najljepšim pogledom.

Sve je spremno za modnu manifestaciju CITY 45 20

Na konferenciji su sudjelovali Vedran Babić - organizator Ljeta na Gradini, Željka Budić, centar managerica ZTC-a Rijeka, Mariza Butorac, vlasnica Cro Design Studio butika, Džana Ravlić, dizajnerica i Marija Mažar, organizatorica manifestacije koja u svom imenu nosi početak koordinata grada Rijeke.

CITY 45 20 ove godine Gradinu vraća u povijest te joj donosi elemente tradicije kroz nosive i predivne kreacije domaćih dizajnera.

Prvi put na Trsat dolaze Hunić Design Sisters čija obitelj radi nošnje, kreativne sestre preuzele su dio posla i stvaraju kreacije u koje je utkana raskoš i ljepota svih krajeva Lijepe naše, predstavit će se i Showroom Antonela iz Istre koja će donijeti istarsku čaroliju i tradiciju, Ingrid Rojc koja donosi dašak etno egzotike nadahnut Afrikom, zanimljivu priču i inspiraciju donosi i Trgovačko-tekstila škola iz Rijeke kojoj je ovo premijerno predstavljanje na Gradini.  Raskoš domaćeg dizajna donosi nam Cro Design Studio butik iz Rijeke, dom domaćih dizajnera već 13 godina, posebnost je što će ovaj izlazak nositi naše Riječanke svih generacija naglašavajući upravu onu poruku koju je manifestacija imala i u kampanji, ljubav prema sebi, drugima i životu, onda nastupa moda kao šećer na kraju izgleda svake žene.

Posebnu haljinu nadahnutu čestom riječkom pojavom -  kišom, predstavit će Džana Ravlić i Sally atelier. Haljinu će pratiti nastup plesne skupine Trinity & co., a u izradi se pridružila  još jedna umjetnica kako bi kreacija zasjala u punom sjaju nakon nekoliko tjedana priprema, promišljanja i izrade.

Glazbeni dio uveličat će Lucija Stipanović, velika glazbena nada kao i zbor GIMPL, radi se o izvedbama koje će oplemeniti ovu posebnu večer te modi dodati dodatnu dozu umjetnosti.

Ulaz na reviju je slobodan, manifestacija počinje u 21:30h, a manifestaciji prethode panel diskusije na temu mode i ljepote koje će se održati u Teatro Lounge Baru u četvrtak, 12. srpnja, u 19 sati. Novitet ove godine je prilika da čujemo sve one uključene u rad modne i beauty industrije te saznamo s kojim se izazovima susreću radu, kako ih možemo podržati i na kraju da čujemo što se događa „behind the scene“ ovih popularnih djelatnosti.  Imat ćemo priliku čuti Mirelu Ilenić, direktoricu razvoja branda Skinfinity, Vivianu Kalmar, dr. dentalne medicine, Ester Gallo, blogericu, Filipa Gržinčića, fotografa, Željku Budić, centar managericu ZTC-a, te dizajnerice Andreu Anić Dokmanović i Džanu Ravlić.

Moda s porukom, moda s temeljima, ljepota domaće mode i najljepši ambijent!

Sljedeće što nas u sklopu Ljeta na Gradini očekuje je Gradina Dance Art, manifestacija inspirirana plesom u izvedbi skupine Ri Dance koja se održava u četvrtak, 12. srpnja.“