Impulse festival 2019.

28.02.2019.

Šumski i Flip Flop Fatality uz tribinu o glazbenim producentima 11. travnja u Beertiji

U sklopu šestog izdanja Impulse festivala, 11. travnja održat će se tribina na temu “Biti glazbeni producent” uz goste Mateja Zeca, Marka Mrakovčića i moderaciju Voljena Korića. Nakon tribine, u riječkoj Beertiji slijede koncerti bendova Šumski (Zagreb) & Flip Flop Fatality (Rijeka).

Flip Flop Fatality / Foto: press materijal
Flip Flop Fatality / Foto: press materijal

Glazbeni producent, osoba koja upravlja procesom snimanja glazbe u studijskoj produkciji, vodi i usmjerava glazbenike te sudjeluje u snimanju i postprodukciji glazbenoga djela. Ključna osoba u kreiranju zvučne slike glazbenog djela, pjesme ili albuma. Tako kaže definicija. No, da bi u potpunosti raščlanili i razumjeli posao glazbenog producenta, pošteno naglasili važnost ovog zanata, posebno u kontekstu pop kulture odnosno rock glazbe, 11. travnja od 19 sati u Beertiji održat će se tribina "Biti glazbeni producent". Uz moderatora Voljena Korića, sudjelovat će Matej Zec i Mark Mrakovčić, domaći glazbeni producenti mlađe generacije.

Voljen Korić od 1999. godine do danas, uz nekoliko prekida i izleta u novinarstvo i diskografiju, prošao je Svid Radio, Radio Trsat, Radio Korzo i Totalni FM te obavljao posao glazbenog urednika, voditelja, novinara, bio je autor različitih specijaliziranih emisija, tehničar, station voice.

Matej Zec je glazbenik, snimatelj i producent iz Rijeke. Surađivao je s mnogim izvodačima iz cijele regije kao što su Let 3, 2 Cellos, Urban & 4, Kojoti, Straight Mickey and the Boyz, Stray Dogg, Veliki prezir, Quasarr, Jonathan, My Buddy Moose, E.N.I, Mort...

Mark Mrakovčić je glazbenik, snimatelj i producent iz Zagreba. Surađivao je s brojnim glazbenicima s indie, punk i kantautorske scene kao što su Mašinko, Lovely Quinces, Irena Žilić, Jonathan, Nina Romić, Punčke, Them Moose Rush, Esc Life, Kurve, She Loves Pablo, Mary May i drugi. Uz rad s bendovima i kantautorima, snima i vlastite autorske projekte te sklada glazbu za kazalište i film.

Nakon tribine slijedi koncert zagrebačkog benda Šumski koji je lani, nakon 15 godina, objavio svoj novi album “Ostrvo ledenog kita”. Status sad već kultnog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Posebni gosti promocije su riječki math rock trio Flip Flop Fatality, koji čine Vedran Medanić na bass gitari, Lena Crnković na bubnjevima i Hrvoje Karabaić na klavijaturama i vokalu. Godine 2017. izlazi im "EP" u digitalnom izdanju, a prošle godine i prvi LP "The Playground Lives On".

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 30 kuna dostupne su u Dallas Music shopu Rijeka, Croatia Recordsu Rijeka, Beertiji i sustavu Entrio, dok će na dan koncerta cijena iznositi 45 kuna.