Zdenka Kovačiček, Ksenija Prohaska, Smoothead, Angela Brown, Michael Messer

03.08.2012.

Sinoć u Kastvu otvoren peti Kastav BluesFest

Sinoć je nastupom Zdenke Kovačiček i njenog pratećeg sastava u ugodnoj atmosferi Kaštela u Čavlima, otvoren peti Kastav BluesFest. Do nedjelje će se osim u Čavlima festivalski program održavati na Trgu Maršala Tita u Matuljima, Fortici u Kastvu, te u Ronjgima .

Kastav BluesFest

Večeras u Matuljima kreće predstava Billie Holiday s Ksenijom Prohaskom u glavnoj ulozi. Sutra 4. kolovoza u Kastvu je trostruka poslastica; riječki graditelj autentičnih cigar box gitara i one man band Smoothead sa svojom Cigar Box gitarom vraća nas na izvorište bluesa. Iza njega nastupa legendarni Telefon blues band koji ove godine slavi 25. obljetnicu svog postojanja, a kojega čine veterani domaće rock scene predvođeni gitaristom Vedranom Božićem. Večer će završiti zvijezda festivala Angela Brown, jedna od trenutno najistaknutijih autentičnih blues pjevačica.

U nedjelju 5. kolovoza u Ronjgima nastupaju Michael Messer i The Second Mind Band, jedni od najcjenjenijih britanskih blues glazbenika novije generacije koji su izgradili vrlo originalan stil koji vješto kombinira tradicionalne blues elemente sa suvremenim trendovima.

Ulaz na sve programe je besplatan.