Ri Rock 2015

08.12.2015.

Sillycons pobjednici 37. Ri Rock Festivala

Proteklog vikenda udruga Ri Rock održala središnji dio 37. Ri Rock Festivala i uz pomoć stručnog žirija i publike izabrala tri pobjednička benda. Prvo mjesto i titulu pobjednika festivala osvojili su izvrsni rockeri Sillycons, drugo mjesto instrumentalni sastav Silk Milk, a treće, mladi progresivni metalci, Neglected.

SillyconsSillycons

Žiri sastavljen od predstavnika zlatnih sponzora festivala, Euro Unit Group, Gospodina T -  bubnjara benda One Piece Puzzle i članova Udruge Ri Rock, odradio je težak posao odabira najboljih jer svaki bend koji se popeo  na pozornicu zvučao je više nego uvjerljivo. Uz pobjednike festivala nastupili su  Ričke, Exa, Speedclaw, P.A.N.K., Epicentar, Tvoja Stara, Rašpa, Drunken Monkeys i The Bills, a gosti, Šank i Fakofbolan, dodatno su podigli atmosferu središnjeg dijela festivala i zabavili brojnu publiku.

Silk MilkSilk Milk

Pobjednički bendovi osvojili su vrijedne nagrade među kojima su nagrade zlatnih sponzora Euro Unit Groupa;  gitare i pojačala i snimanje EP albuma u Studiu Veles , srebrnih sponzora festivala, savjetovanja unutar benda Udruge Ri Rock i profesionalnog psihologa SOS Telefona; poklon bonove od 500kn, organizaciju koncerta izvan Rijeke, bonove za tetoviranje na u tattoo studiju Freya na dolazećem Rijeka Tattoo Expou, te 100 radnih sati u studiju GIS u vrijednosti od 10 000kn. Jedna od nagrada pobjednicima je i završna večer 37. Ri Rock Festivala gdje će ova tri pobjednička benda nastupiti s punim repertoarom kao predgrupa legendarnom zagrebačkom bendu Seven That  Spells u subotu 12.12.2015. s početkom u 21h.

NeglectedKako bi finalna večer festivala ostala u natjecateljskom duhu Udruga Ri Rock u suradnji s Novim Listom proglasit će pobjednike izabrane od strane publike i dodijeliti nagradu u obliku posebnog priznanja Rifa, magazina urbane kulture Novog lista.

Ulaznice za zatvaranje festivala po cijeni od 35kn moći će se nabaviti na ulazu u Palachu ili u pretprodaji na prvom i drugom danu Rijeka Tattoo Expo konvencije koja se održava u prostoru bivšeg Bernardija na Školjiću od 11. do 13.12.2015. a na kojemu će se i dalje naći prvi Riječki Alternativni Kalendar od čije je prodaje novac namijenjen SOS telefonu – Rijeka za borbu protiv nasilja.