Rijeka 2020 - EPK i Novi list

16.12.2019.

"Rijeka, moj grad": Sve je spremno za veliko glazbeno druženje danas na Trgu 128. brigade HV-a

Na Trgu 128. brigade HV-a s večeras s početkom u 19 sati, Rijeka – Europska prijestolnica kulture i Novi list, uoči 2020. godine kada grad nosi titulu Europske prijestolnice kulture, a Novi list slavi 120. godina postojanja, organiziraju glazbeno druženje s građanima – Rijeka moj grad.

2020. godina u kojoj Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture, sve je bliža i tim povodom RIJEKA 2020 u suradnji s Novim listom koji proslavlja veliku jubilarnu obljetnicu – 120 godina postojanja, poziva sve građane Rijeke, kao i zainteresirane iz cijele Hrvatske na prosinačko glazbeno druženje u centru Rijeke.
Ri-Val / Foto: Rijeka 2020, press

Na koncertu nastupaju riječki superband Ri-Val, Let 3, Turisti, Nord i Gerila.

Publika na koncertu imat će priliku premijerno pogledati i videospot za pjesmu Rijeka, moj grad, koji je snimljen pod redateljskom palicom Radislava Jovanova Gonza.

Također, na događanju će biti prikazana i kratka video animacija koja će predstaviti najznačajnije dijelove programa Europske prijestolnice kulture za 2020. godinu.

Za koncert Rijeka, moj grad, pripremljeno je i 2000 EPK zastava, simbola kojima će tijekom 2020. godine biti obilježen grad i koje će biti podijeljene građanima s pozivom da ih izvjese na vidljiva mjesta  i time ponosno pokažu pripadnost jedinstvenoj Rijeci – Luci različitosti, gradu koji će se tijekom iduće godine Europi predstaviti kao otvorena i moderna sredina u kojoj se njeguju vrijednosti prihvaćanja, solidarnosti i slobode.

Zastave će u kućicama postavljenima na Trgu 128. brigade građanima tijekom trajanja koncerta dijeliti volonteri Europske prijestolnice kulture kojima će se pridružiti i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, direktorica RIJEKE 2020 Emina Višnić i predsjednica uprave Novog lista, Ankica Kruljac.

Uz navedeno, na koncertu će biti podijeljene i informativne brošure o EPK projektu koje je RIJEKA 2020 izradila u suradnji s Novim listom, dok će Novi list građanima podijeliti nekoliko stotina primjeraka reizdanja prvog broja Novog lista, od 2. siječnja 1900. godine.