VIDEO

16.02.2016.

Pijanist Goran Filipec i maestro Kah Chun Wong oduševili riječku publiku

Autor: Emilija Sekulić

Simfonijski koncert pod nazivom „Goran Filipec svira Čajkovskog“ u izvedbi riječkog pijanista Gorana Filipeca, uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca pod dirigentskim vodstvom gosta iz Singapura maestra Kaha Chuna Wonga, održao se u riječkom kazalištu u ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Mladi pijanist Goran Filipec oduševljava publiku i kritiku diljem svijeta, a isto je napravio i pred domaćom publikom, i to po drugi put. Naime, Goran Filipec i Kah Chun Wong zajedno su, uz riječki orkestar, nastupili na simfonijskom koncertu 2013. godine s izvedbama Prokofjeva.

U prvom dijelu koncerta, maestro Wong i riječki orkestar publici su izveli Simfonijske plesove Sergeja Rahmanjinova, a u drugom dijelu koncerta Filipec je izveo Čajkovskog, i to njegov glasoviti Koncert za klavir i orkestar u b-molu br.1.

„Čajkovskog sam prvi put u životu svirao baš ovdje u teatru u Rijeci još kao student 2000. godine, a od tada sam ga više puta izvodio i u Hrvatskoj i van Hrvatske. Rekao bi da je dosta zahtjevan koncert“, zaključio je Filipec i istaknuo kako mu je drago da je što je publika vrlo dobro reagirala.