Flamenco i jazz večer

20.05.2019.

Ove subote koncert gitarističkih virtuoza Davida Savčića i Tea Mandžuke

U subotu, 25. svibnja u 21 sat u Caffe baru Barbara (Baštijanova 17) na Belvederu nastupit će gitaristički dvojac David Savčić i Teo Mandžuka. Izvode se autorske kompozicije kao i najpopularnije obrade svjetski poznatih skladbi u žanrovima flamenca, tanga, sambe, bossa nove, jazza i klasične glazbe.

David Savčić riječki je flamenco gitarist. Intenzivno je nastupao diljem bivše Jugoslavije, a nakon toga se preselio u Veliku Britaniju i postao veteran londonske glazbene scene u kojoj je djelovao 16 godina, a nastupao je i na Soho Jazz festivalu. Također, bio je prateći gitarist poznatoj violinistici Vanessi Mae s kojom je nastupao zajedno s Berlinskim i Slovačkim simfonijskim orkestrom.

David je kasnije radio kao studijski glazbenik i snimio nekoliko stotina pop skladbi te je tokom tog perioda predavao flamenco gitaru u prestižnom Spanish Guitar Centreu. Godine 1998. potpisao je ugovor s jednom od vodećih svjetskih glazbenih kompanija EMI Music Publishing. Za EMI skladao je glazbu za dokumentarne filmove National Geographica, BBC-a, The Travel Channel, etc., filmove, reklamne jingleove te neke izvođačke. Njegova novija uspješnica je skladba ''Fiesta Sevillana'' koja se koristi kao popratna glazba u filmu ''Iz Pariza s ljubavlju' '(2010.) s Johnom Travoltom u glavnoj ulozi. U Rijeku se vratio 2006. godine.

Teo Mandžuka također je rođen u Rijeci. Počinje se baviti glazbom u ranom djetinjstvu i počinje svirati gitaru s profesorima u osnovnoj školi koju je pohađao u Crikvenici. Od svoje dvadesete godine počinje se baviti flamenco gitarom i upoznaje Davida Savčića kojem postaje učenik i suradnik. Nedugo zatim počinje skladati autorski materijal, redovito nastupa diljem Hrvatske a u siječnju 2018. izdaje svojih prvih 15 kompozicija pod albumom naziva ''Spanish Spirit'' objavljenog u produkcijskoj diskografskoj kući Sonoton.

Dijelovi grada:
  • Belveder