VIDEO

07.05.2018.

Održane prve Gospodarske igre PGŽ-a za obnovu igrališta na Zametu

Autor: Sanja Kapidžić

Košarkaški klub Zamet u subotu, 5. svibnja 2018., za gospodarske subjekte koji su financijski podržali projekt obnove igrališta Zamet "Igre odraslih za igralište mladih", a koji se provodi u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva, organizairao je prve Gospodarske igre PGŽ-a. Tom su se prilikom na vanjskom igralištu Društva sportske rekreacije "Zamet" održala natjecanja u stolnom tenisu, badmintonu, boćanju i haklu 3×3.

U organizaciji Košarkaškog kluba Zamet u subotu, 5. svibnja 2018. godine, na vanjskom igralištu Društva sportske rekreacije

Cilj akcije je prikupiti sredstva u iznosu od 130.000,00 kuna koliko je potrebno za potpunu obnovu igrališta. Kroz Riječki program lokalnog partnerstva Grad Rijeka se aktivno uključio u ovu akciju kroz donaciju od 40.000,00 kuna. Istim iznosom projekt je podržala i Primorsko-goranska županija, a klub je do sada na ime prijava za igre osigurao iznos od 40.000,00 kuna kotizacijom od najmanje 5.000,00 kuna po gospodarskom subjektu, te dvije pleksiglas table i dva zglobna obruča.

Igralište na Zametu već tradicionalno okuplja veliki broj mladih, a buduće obnovljeno igralište zasigurno će privući mlade na aktivnije bavljenje košarkom ali i rekreativce koji bi svakodnevno koristili teren.

Nakon završetka obnavljanja igrališta svi sudionici i oni koji su pomogli ovoj akciji bit će pozvani na otvaranje kako bi odmah vidjeli zašto su podržali ovu akciju na radost riječke djece.