VIDEO

11.06.2018.

Odjedrena 19. Fiumanka: Maxi Jena najbolja u regatnoj, Elina u obiteljskoj grupi

Autor: Damir Jevtić

U subotu, 9. lipnja 2018. godine, odjedrena je 19. Fiumanka s nešto manje od 200 brodova koji su jedrili u dvije grupe: regatnoj i obiteljskoj. Regatna grupa jedrila je do Omišlja, a obiteljska do Kostrene. Prvi brod regatne grupe koji je prošao kroz cilj je Maxi Jena by ACI, s Ivanom Kljakovićem Gašpićem za kormilom. U cilj je ušao u 13:36:17 i time postigao novi rekord Fiumanke, jer je dosadašnji bio oko dvije minute sporiji. Ovo mu je treće sudjelovanje na regati.

U subotu, 9. lipnja 2018. godine, odjedrena je 19. Fiumanka s nešto manje od 200 brodova koji su jedrili u dvije grupe: regatnoj i obiteljskoj. Regatna grupa jedrila je do Omišlja, a obiteljska do Kostrene. Prvi brod regatne grupe koji je prošao kroz cilj je Maxi Jena by ACI, Ivanom Kljakovićem Gašpićem za kormilom. U cilj je ušao u 13:36:17 i time postigao novi rekord Fiumanke, jer je dosadašnji rekord bio oko dvije minute sporiji.

Drugo mjesto pripalo je Adriatic Europi kojoj je ovo bilo peto sudjelovanje pod tri različita imena (Riviera di Rimini, Esimit Europa) na čelu s Dušanom Puhom, dok je treće mjesto izborio Molo Longo predvođen Rajkom Kujundžićem, a četvrto Generali s kormilarom Samom Žvanom.

U subotu, 9. lipnja 2018. godine, odjedrena je 19. Fiumanka s nešto manje od 200 brodova koji su jedrili u dvije grupe: regatnoj i obiteljskoj. Regatna grupa jedrila je do Omišlja, a obiteljska do Kostrene. Prvi brod regatne grupe koji je prošao kroz cilj je Maxi Jena by ACI, Ivanom Kljakovićem Gašpićem za kormilom. U cilj je ušao u 13:36:17 i time postigao novi rekord Fiumanke, jer je dosadašnji rekord bio oko dvije minute sporiji. U obiteljskoj grupi koja se jedrila do Kostrene pobjedu je odnijela jedrilica Eline s kormilarom Petrom Predovićem s vremenom od 13:25:00. Victory Cup pokal za najmlađu posadu osvojila je posada broda Molo Longo koja je imala prosjek godina 32.

Što se tiče 6. Europske medijske regate, ukupni pobjednik je list La Voce del Popolo. Drugo mjesto zauzeo je Kanal Ri, a treće mjesto mađarska TV kuća MTVA. Ukupni je to rezultat nakon tri odjedrena plova, jučerašnja dva i današnji treći. Svečana dodjela održana je u 20:30 na terminalu uz veliki vatromet i nastup Super cover benda, a zabava je nastavljena na Gatu Karoline Riječke gdje su brojne posjetitelje zabavljali Koktelsi i PleteRi.

Riječka luka proteklih nekoliko dana pretvorila se u marinu prepunu brodova, a pohodili su je i ove godine u velikom broju zaljubljenici u more i jedra iz brojnih zemalja. Svake godine Fiumanka uvodi nove programe koje vezuje uz more i jedrenje, na samom početku nove turističke sezone. Prateći programi 19. Fiumanke koja se održala od 7. do 10. lipnja 2018. godine protekli uspješno i bili odlično posjećeni. Na prostoru Rive Boduli održan je sajam „Kupujmo hrvatsko“, s oko osamdeset izlagača iz čitave Hrvatske, uz cjelodnevni animacijski program. Na trgu ispred Terminala bili su smješteni izlagači čija je ponuda vezana uz usluge u nautici.