Rijeka Advent

20.12.2018.

Od humanitarne utrke do dočeka Djeda Mraza: Bogatstvo adventskih događanja i ovog vikenda

Adventskih događanja neće manjkati ni ovog vikenda. Bogati programi nastavljaju se u središtu grada na spektakularno osvijetljenom Korzu s nezaobilaznim Ri gastro Adventom na Trgu Riječke rezolucije i uvijek atraktivnim Riječkim tunelom, te na Trsatskom kaštelu obasjanom stotinama tisuća lampica.

U petak, 21. prosinca u 17 sati na Korzo dolazi dječji zbor Minicantanti, a u isto vrijeme na Trgu Riječke rezolucije na pozornicu izlazi Xfinity Band. U 18 sati ispred Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca počinje Adventsko druženje s koncertićem zakazanim u 18.30 sati.

Na Trsatskom kaštelu od 19 sati postat će glasno jer na pozornicu izlaze Djed Mrazovi Gradske glazbe Trsat.

Na Trgu 128. brigade HV od 19.30 sati zabavljat će vas bend Trio Cukar i Caffe.

U 20 sati na Trgu Ivana Koblera možete uživati u zvukovima tamburica uz Tamburaški sastav Merak. Nakon toga prošećite se do Riječkog tunela gdje vas od 21 sat čeka predstava Božićna vruća linija.

U subotu, 22. prosinca, od jutarnjih sati bit će veselo na više lokacija. Božićna kazališna placa za velike i susret s Djedom Mrazom za male ispred kazališta, od 10 sati, bit će prava poslastica za sve uzraste.

U 10.30 sati na Korzu će vas zagrijati Gym Dance, a u 12 sati u Riječkom tunelu sve će biti spremno za dječju lutkarsku predstavu u izvedbi Radosne družine. U 16.30 sati pripremite se za doček Djeda Mraza na Korzu.

Kružna ulica i ove subote pridružuje se Rijeka Adventu s glazbenim i plesnim programom koji počinje u 16 sati. U popodnevnim i večernjim satima zabava će se preseliti na trgove. Na Trgu Riječke rezolucije u 16 sati na pozornicu izlazi band Trio Asi, a na Trgu Ivana Koblera od 18 sati počinje DJ Adventski party. Na Trgu 128. brigade HV u 20.30 sati očekuje vas koncert grupe 4TOWNERS band – Legende.

Splash Trio svoj nastup zakazao je za 20 sati na Trsatskom kaštelu.

I za kraj vikenda spustite se u riječko podzemlje gdje vas od 22 sata očekuje Disko žurka u tunelima.

U nedjelju 23. prosinca održat će se Humanitarna dječja utrka Djeda Mrazova i provest će se kroz dvije grupe uzrasta.

U 12 sati kreće utrka dječje dobi od 5 do 7 godina sa startom na Jadranskom trgu, a završetkom ispred bora na Korzu.

U 12.30 sati kreće utrka dječje dobi od 8 do 10 godina sa startom ispred bora na Korzu, a utrka bi se protezala do Jadranskog trga i natrag te bi završila ispred bora na Korzu.

Za sudjelovanje potrebno je kupiti božićnu kapicu Djeda Mraza po cijeni od 15 kuna. Kapice će se prodavati od 18. prosinca na ugostiteljskoj kućici pored Radio Rijeke u radnom vremenu kućice, a od 20. prosinca moći će se kupiti i na štandu koji će raditi od 10 do 18 sati, sve do same utrke. Sva zarada od prodanih kapica ide Dječjoj bolnici Kantrida. Najbržih troje iz svake skupine bit će nagrađeni simboličnim poklon paketima.

U Riječkom tunelu, tijekom cijelog Rijeka Adventa, očekuje vas sajamska prodaja, prezentacije OPG-ova i vinara, ugostiteljska ponuda i kazališne predstave za najmlađe posjetitelje. U večernjim satima, petkom i subotom, tunel će biti rezerviran za nezaboravne tulume, koji će trajati duboko u noć.

Brojne okuse regije i ideje za marende kroz cijeli prosinac potražite na Ri Gastro Adventu, na Trgu Riječke rezolucije. Veliki izbor tradicionalne božićno-novogodišnje ponude prigodnih jela poput sarmica u lepinji, divljeg burgera, „Riječkog ribljeg škartoca“, Cubana sendwicha, Germknedla te slatkih zalogaja.

I još puno toga, a sve detalje i raspored programa manifestacije Rijeka Advent možete pronaći na mrežnoj stranici www.RijekaAdvent.com.