VIDEO

04.10.2019.

Objavljen novi spot Stephany Stefan za pjesmu "Electricity"

Riječka multidisciplinarna umjetnica Stephany Stefan ovih je dana objavila glazbeni video za pjesmu Electricity s prvog albuma Iridescent, na kojoj gostuje osječki saksofonist Benjamin Lamza. Spot je sniman u Ninu, režirali su ga Ira Tomić i John Kardum, dok su Mara Prpić i Damjan Šporčić asistirali tijekom cijelog snimanja.

Riječka multidisciplinarna umjetnica Stephany Stefan u subotu, 9. ožujka, u 20 sati, u velikoj dvorani Filodrammatici održat će koncertnu promociju novog album pod nazivom „Iridescent“, i to u pratnji pratećeg benda koji čine glazbenici: Goran Pleić (bubnjevi), Vedran Mijić (bass), Igor Musulin (gitara) i Dorian Cuculić (klavijature). / Foto: Josip Sore
Foto: Josip Sore

„Namjera mi je bila snimiti video koji bi prikazao ljudsko tijelo kao nešto što meni ono doista jest - predivan omot našega bića. Živimo u vremenu kada se ljudsko tijelo hiperseksualizira na način da ono gubi bilo kakav doticaj s prirodnošću. Želja nam je bila povući jednu debelu crtu između “seksualnog” i “senzualnog” i mislim da smo u tome uspjeli“, govori Stephany Stefan o novom videu, u kojem se, kako kaže, kriju razne metafore i poruke, ali glavna ideja vodilja bila je prikazati prijelaz između rođenja i sazrijevanja.

Electricity je jedna od dvanaest pjesama koje se nalaze na prvom albumu Iridescent. Glazba na albumu se dotiče raznih tema: prirodne kataklizme, univerzalne poruke, ali progovara i o nekim veoma ljudskim momentima. Electricity je ljubavna pjesma, jedna od rijetkih koje sam napisala u životu, koja prepričava trenutak kada sam po prvi puta osjetila što to znači predati se sebi i nekome drugome beskompromisno, u potpunosti.

Stephany Stefan ime je multidisciplinarne umjetnice iz Rijeke i istovremeno ime kolektiva, grupe umjetnika i prijatelja koji zajedno spajaju razne grane umjetnosti u jednu cjelinu. Stephany piše multižanrovsku glazbu koristeći svoj glas i looper u pratnji benda kojeg čine Goran Plejić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić i Maja Bolić. Koncert ovoga kolektiva je audio-vizualne prirode te na tragu sinestezije povezuje stihove, glazbu i vizualne senzacije koje Stephany stvara sa vizualnim umjetnikom Oblik 3 i studenticom režije Marom Prpić. Sljedeći nastup im je 23. listopada u zagrebačkom Vinylu.