Uz bok najvećoj svjetskoj produkciji

03.04.2018.

Netflix otkupio seriju "Novine"

Autor: Radio Rijeka

"S velikim ponosom i zadovoljstvom objavljujemo da je prva, a uskoro i druga, sezona "Novina" od sada na Netflixu dostupna gledateljima u 190 zemalja svijeta. Stali smo uz bok najboljoj svjetskoj televizijskoj produkciji", objavili su iz produkcije ove popularne dramske serije.

Serija Novine

"Novine", hrvatska dramska serija koja se emitirala na programu Hrvatske radiotelevizije, postala je prva dramska serija na hrvatskom jeziku koja se emitira na Netflixu, najvećoj i najvažnijoj platformi za streamanje programa na svijetu.

Seriju, koja je također najvećim dijelom snimana u Rijeci, režirao je Dalibor Matanić. Serija "Novine" priča je o izdajama, odustajanju i nestajanju ljudskoga integriteta pod pritiskom taštine, konformizma i egzistencijalnih strahova. Neromantizirana je to priča o novinarstvu, ali i o tome kakvo je novinarstvo moglo biti.

Serija prati život i odnose u redakciji jednoga utjecajnog dnevnog lista, a govori o utjecajima moćnika i političara na medijsku scenu. U Rijeci se nedavno snimala i druga sezona koja će se na jesen emitirati na HRT-u.

Scenarij za nju je napisao Ivica Đikić, nekadašnji glavni urednik riječkog Novog lista, a radnja se događa u Rijeci, odnosno opisuje život i rad novinara i urednika lista "Novine", koji se smatra posljednjim nezavisnim i "ozbiljnim" listom u Hrvatskoj.

Izvor: Radio Rijeka