VIDEO

11.09.2017.

Music box u Palachu: Noći otvorene probe okupile 12 riječkih bendova

Autor: Damir Jevtić

Udruga Ri Rock u petak i subotu, 8. i 9. rujna 2017. godine, u Palachu je organizirala nesvakidašnji glazbeni događaj pod nazivom „Noći Otvorene Probe“ na kojem je probu održalo dvanaest riječkih bendova. Posebnost ove manifestacije je što su je organizatori zamislili i najavili kao javnu probu, a ne koncert.

Udruga Ri Rock u petak i subotu, 8. i 9. rujna 2017. godine, u Palachu je organizirala nesvakidašnju glazbenu manifestaciju pod nazivom „Noći Otvorene Probe“ na kojoj je probu održalo dvanaest riječkih bendova. Organizatori su ovu manifestaciju zamislili i najavili kao javnu probu, a ne koncert, što daje posebnost ovim zanimljivim večerima u samom centru Rijeke.

Javne probe održali su bendovi koji su svoje prve korake odradili u prostorijama Udruge Ri Rock pod nazivom Music Box, koje su glazbenicima u potrazi za prostorom za sviranje na raspolaganju već dugi niz godina na adresi Delta 5. U prostorima dobivenim od Grada Rijeke, osim što imaju mjesto za sviranje, bendovi također imaju i mogućnost korištenja muzičke opreme za probe.

Cilj ove manifestacije je, između ostalog i promocija Music Boxa, a više o tom prostoru te načinu korištenja rekli su članovi udruge Ri Rock u video prilogu. Kao gosti večeri nastupio je njemački HC punk bend Gram.

Dio atomosfere pogledajte u video prilogu.