VIDEO

17.05.2017.

Modna revija na Korzu: Učenici Trgovačke i tekstilne škole nosili vlastite kreacije

Autor: Sanja Kapidžić

U utorak, 16. svibnja, na Korzu, održala se modna revija učenika Trgovačke i tekstilne škole u Rijeci, smjera dizajner odjeće. Kako uskoro započinju upisi u prve razrede srednjih škola, ovo je bila prigoda da se zainteresiranim učenicima predstavi što sve mogu naučiti odluče li upisati Trgovačku i tekstilnu školu.

undefined

Učenici Trgovačke i tekstilne škole na Korzu su upriličili modnu reviju kroz koju su pokazali što su u sklopu izobrazbe za zanimanja krojač i dizajner odjeće naučili. Navodeći kako se radi o školi koja nadilazi klasične okvire ravnateljica Antonija Bukša istaknula je da je riječ o školi koja se profilirala kao srednjoškolska ustanova za obrazovanje kadrova u području ekonomije i trgovine, tekstila i odjeće te likovne umjetnosti i dizajna.

Unutar škole djeluju tri područja rada: tekstilni odjel sa zanimanjem krojač u trajanju od tri godine, ekonomija i trgovina sa zanimanjem prodavač u trajanju od tri godine i komercijalist u trajanju od četiri godine te likovna umjetnost i dizajn za zanimanje dizajner odjeće u trajanju od četiri godine.

Škola učenicima pruža mnoge mogućnosti, a među ostalim svim učenicima koji upišu trogodišnje zanimanje pruža se mogućnost da besplatno nastave obrazovanje i doškoluju se još jednu godinu. Revija je organizirana drugu godinu zaredom, a učenici su pod vodstvom mentora potpuno samostalno izradili sve odjevne predmete.

Uz ravnateljicu Antoniju Bukša i zamjenicu župana Marinu Medarić, reviju su pogledali i zamjenik Petar Mamula, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin i gradonačelnik Vojko Obersnel.