publika će moći čuti i vidjeti 20 novih skladbi

12.04.2019.

MiK 2019.: više glazbenih žanrova i mladi debitanti

Autor: Radio Rijeka

Dan nakon proslave blagdana Svetog Vida, zaštitnika Rijeke, kreće već tradicionalna karavana festivala MiK i to baš iz Rijeke. Prva večer bit će održana na Trgu riječke rezolucije u nedjelju 16. lipnja.

MiK 2019.: više glazbenih žanrova i mladi debitanti

"Slijedi opet jedan veliki grad, a to je Pula. Pula je bila domaćin prve večeri putujućeg festivala još davne 1965-te godine, kada je MiK postao putujući festival. U utorak smo u gradu Kastvu, u srijedu u Puntu, u četvrtak u Novom Vinodolskom, a nakon toga slijedi veliko finale u Gradu Opatiji na najljepšoj pozornici na Jadranu - ljetnoj pozornici.", rekao je direktor festivala Andrej Baša.

Kako je najavio Baša, publika će moći čuti i vidjeti 20 novih skladbi, a posebno ga veseli veliki broj mladih izvrsnih izvođača i novih autora. Oni su potvrda da je MIK itekako zanimljiv festival mladima i autorima, ali i da ima sjajnu budućnost. Ove će godine na festivalu nastupiti čak 9 debitanata, a zastupljeni su doista razni glazbeni žanrovi.

Najbolje će i ove godine birati publika i ocjenjivački sud, a nitko od njih neće imati lagan posao, naglasio je Baša. Voditelji su već tradicionalno legendarni Robert Ferlin i Mario Battifiaca.

Ove će godine MiK biti u posebnom ozračju s fantastično velikom scenom, novom rasvjetom sa čak tri ekrana tako da publika neće znati gdje gledati, lijevo ili desno. "Puno će biti događaja i mislim da bi trebalo postaviti pitanje nakon MiK-a "Gdje si bio ove godine? Jesi bio na MiK-u?", zaključio je Baša.

Izvor: Radio Rijeka