Let's talk about music

08.05.2019.

Metal večer u Beertiji uz riječke bendove Mamut i Zenoth

Treći u nizu koncerata iz programa Let's talk about music u petak, 10. svibnja, s početkom u 22 sata, u Beertiji na Trsatu predstavlja dva mlada riječka benda - Mamut i Zenoth.

Zenoth / Foto: press
Mamut / Foto: press materijal

Mamut je alternativni metal bend nastao u Rijeci početkom 2017. godine. U ožujku iste godine bend izdaje svoje prvo studijsko izdanje, EP "Freak Show" koji obuhvaća crossover alt metala 90-ih, stonera, ali i post-punka pod utjecajem beogradske institucije Repetitor. Za glavni singl izdanja izabrana je pjesma "Mamut u meni" za koju je objavljen i spot. 

Nakon nekoliko promjena postava Mamut nalazi čvrsto tlo i izbacuje EP "Mrtvi idoli", s tri nove pjesme koje služe kao uvod u puno veću zvučnu i tematsku sferu svog debitantskog albuma. EP se bavi pitanjem identiteta i vraćanja vlasništva nad sobom kroz odbacivanje nametnutih normi i standarda, prateći zvučne korake Deftonesa, Seethera i Korna, uz izričaj na hrvatskom jeziku. EP je sniman na više lokacija, a produkciju potpisuju Miran Milić i studio Palach. Mamut čine: Ivo Jurčić – vokal i gitara, Borna Žderić – back vokali, gitara, Marin Horvat na bass gitari, te Marko Kovačić za bubnjevima.

Zenoth / Foto: press
Zenoth / Foto: press materijal

Zenoth je peteročlani metal bend iz Rijeke. Iako su mješavina različitih podžanrova metala, u njihovoj glazbi najviše dominiraju death metal i metalcore. U javnost su izašli na zimu 2017. - spotom za singl "Unreal Reality" s kojom su i najavili istoimeni EP. Trenutno rade na svome debi albumu koji bi svjetlo dana trebao ugledati do kraja godine.

Ulaznice: 20,00 kn pretprodaja / 30,00 kn na ulazu. Pretprodajna mjesta: Dallas Music Shop Rijeka / Beertija / sustav Entrio. Broj ulaznica je ograničen na stotinu.