Dva koncerta na botelu Marina

11.08.2017.

Legenda garažnog rocka Tav Falco uskoro stiže u Rijeku!

Za sam kraj ljeta ili kao uvod u jesen u Rijeku prvi put stiže legenda garažnog rocka Tav Falco! U organizaciji Distune promotiona, na botelu Marina 15. i 16. rujna održat će dva solistička koncerta.

Za sam kraj ljeta ili kao uvod u jesen na premijerni dolazak u Rijeku stiže legenda garažnog rocka Tav Falco (SAD)! U organizaciji Distune promotiona, na botelu Marina u petak i subotu, 15. i 16. rujna, održat će dva solistička koncerta.

Kraj 70-ih početak je karijere četiriju osoba ključnih za budućnost garažnog rocka, a to su Lux Interior, Jeffrey Conolly, Jeffrey Lee Pierce i Tav Falco. Kao najstariji među njima, Tav Falco ima posebno mjesto. Način na koji je u garažni rock implementirao nekoliko ne baš srodnih žanrova, ali i jak umjetnički koncept govore da se radi o dovoljno talentiranoj osobi koja ima što za reći na potpuno autentičan način.

Odrastao u ruralnom Arkansasu i inficiran delta bluesom i rock ’n’ roll glazbom, Tav Falco imao je samo jedan izbor, a to je preseliti se u Memphis i započeti rock karijeru, što je učinio u svojoj tridesetoj godini. Najprije se priključio bendu Jima Dickinsona, Mud Boy & The Neutrons, a već je na prvom nastupu skrenuo pažnju na sebe tako što je tijekom koncerta sasjekao gitaru motornom pilom.

Godine 1979. osniva Panther Burns, a kroz prateći je sastav prodefiliralo više legendarnih imena poput Roberta Palmera, Rona i Dona Easleyja, Jima Dickinsona, Rossa Johnsona ili Alexa Chiltona. Panther Burns više je od same glazbe - to je stanje svijesti.

Sada, sa sjedištem u Beču, Falco i dalje vodi Panther Burns, sirovo i nečasno društvo koje sadrži kremu talijanskih rock'n'roll glazbenika. Usput je bio uključen u New York No Wave scenu (1979. - 1980.), snimio film s Kennethom Angerom (1996) i objavio prvu fotografsku fotografiju (2015).

Falco ne staje s novim izdanjem, pa je tako ove godine izbacio singl "Drone Ranger" na Blang records  u suradnji s bivšim Spacemen 3 cosmonautom, Sterling Roswellom, koji je svirao gitaru i producirao sesije. Ex-Panther Burns i sada bubnjar Bad Seeda, Jim Sclavunos, svira bubnjeve na 'Drone Ranger'.

Falco je izvorni američki glazbeni sanjar – glas koji Amerika konstantno gubi i pronalazi. On je istovremeno nježan i muževan, blistav, kreativan i opasan. Dolazi s izvučenom oštricom na pozornicu, ne rukuje se s neprijateljima.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Dallas music shopu ili online po cijeni od 35 kuna, a na dan koncerta na ulazu u botel Marina za 50 kuna.