Novi materijal riječkih pankera

18.04.2018.

Krešo i Kisele Kiše objavili live album "Četvrta simfonija"

Riječki punk & brass septet Krešo i Kisele Kiše objavio je live album "Četvrta simfonija". Koncert kojim su Krešo i društvo proslavili prvo desetljeće rada, održan je i snimljen 11. studenog 2017. godine u kultnom riječkom klubu Palach.

Na ovogodišnjoj Riječkoj zvečki vol. 3 u četvrtak, 17. kolovoza 2017. godine, koncert su održali poznati riječki pankeri Krešo i Kisele Kiše. Publika je imala priliku poslušati presjek njihovih hitova, a dio u prvim redovima odlučio je i 'zaplesati'.

Osim publici dobro znanih pjesama s prva tri albuma, snimka sadrži i dvije nove pjesme - "Dalibor" i "Bože čuvaj Hrvatsku" koje će se naći na četvrtom studijskom albumu, a na koncertu je gostovala i Kristina Radovčić iz dua The Blondes.

Za zvuk na sam dan koncerta zaduženi su bili Ognjen Kekanović, te Igor Sušanj i Roger Čingrija (G.I.S.); mix/master djelo je Dražena Gavrilovića (Pod.room studio), a Infinity Films su snimili i montirali video. Materijal je izdan pod etiketom Fat Brek.

"Kvalitetom svirke i zvuka, rame uz rame sa svjetskim velikanima sličnog žanra (Nofx, Talco, Ska-P, Bad Religion, Rancid), album je dosad najzrelije ostvarenje Kreše i Kiselih Kiša - benda koji je već godinama jedan od najčvršćih temelja alternativne scene u Hrvatskoj", navodi se u priopćenju.

Audio snimku cijelog koncerta, koja sadrži čak 39 pjesama (102 minute), možete downloadati OVDJE .

Više informacija o bendu, kao i datumi nadolazećih koncerata dostupni su na službenoj facebook stranici benda.

Poslušajte i pogledajte "Četvrtu simfoniju":