Ulaz je besplatan

17.05.2019.

Kreće koncertni dio Student Day Festivala, nastupaju Rudimental, TBF, Krešo Bengalka i mnogi drugi!

Bivša skladišta Export na Delti bit će večeras poprište najvećeg spektakla u desetogodišnjoj povijesti Student Day Festivala i najzanimljivijeg glazbenog događanja u Hrvatskoj – na vrhuncu prve večeri SDF-a nastupit će britanska koncertna atrakcija Rudimental koja okuplja stotine milijuna fanova diljem svijeta.

Dosad najzvučnije festivalsko gostovanje, uz slobodan ulaz, rezultiralo je i velikim interesom javnosti iz cijele zemlje, pa organizatori očekuju da će oboriti rekord posjećenosti SDF-a čija događanja tijekom tjedan dana posjeti oko 40 tisuća ljudi.

Već i prije slavnih Britanaca, glavna pozornica – koja se ove godine nalazi u halu unutar zgrade skladišta – ponudit će odličan koncertni program. Otvara ga u 20.30 sati izvrsni mladi riječki rock bend Fanaa, nakon koje nastupa slovenska grupa Generator, energičan bend čija je eklektična glazba nesputana žanrovima. Uslijedit će splistki „pjesnik ulice“ i jedan od trenutačno najaktualnijih repera u Hrvatskoj, Krešo Bengalka i njegovi sugrađani, „maheri zdravog đira“ iz grupe The Beat Fleet. Nakon Rudimentala, program će zatvoriti DJ Miren Zaverski.

Uz Main stage, odličan program večeras ima i KBS WareHouse stage. Otvara ga opatijska hip-hop grupa Reinkarnacija nakon koje slijedi nastup zagrebacke trap atrakcije High5. Tako energičan uvod dobit će još energičniji nastavak uz moćni house i techno koji će dominirati skladistem ExPort Drva sve do kraja festivala. Savršen prijelaz u elektroniku ponudit će Vojko Mecena, eksplozivnom fuzijom house i bass glazbe, zvuka karakterističnog za UK plesne podije, a glavne zvijezde veceri biti će dvije poznate i priznate dame rijecke DJ scene, Marina Karamarko i Ana Antonova uz support DJ iz Liminal i KBS Entertainment crewa.

Prije početka programa na Delti, svira se i na Kampusu gdje traju brojna sportska, zabavna i edukativna događanja, kao i koncert riječkih demo bendova. Nastupaju GEM (Good Evil Men), Zenoth, Hermanos, NELAAY, Mamut i Dijagnoze, a najbolji izvođač po izboru publike imat će priliku otvoriti sutrašnji koncertni program na Delti! Uz koncerte, na Kampusu se predstavljaju studentske udruge, a održava se i Sajam rukotvorina u suradnji sa Savjetom mladih PGŽ. Sportski „nastrojeni“ studenti imaju priliku okušati se u raznim natjecateljskim disciplinama, a posebna atrakcija sportskog programa bit će tradicionalna utakmica između Sveučilišta u Rijeci i Grada Rijeke, koja počinje u 18 sati.