VIDEO

07.12.2017.

Koncertom Udruge LP Rock u Palachu proslavljen Dan riječkog rocka

Autor: Damir Jevtić

Svirkom u Palachu obilježen je Dan riječkog rocka koji se obilježava 5. prosinca, na datum kada je 1957. u Rijeci otvoren Husar, prvi disco klub u bivšoj državi. Povodom ovog dana Udruga LP Rock održala je počasni koncert sa “starim” rockerima riječke scene. Nastupilo je dvanaest bendova iz regije: Bonaca, Vis Šta da, Midnight band, Arsenal iz Pule, The old gold, Arkamivida, 60' River band, Grejs I., Whiteheads, Lady be good, Stari grad i Rock infuzija.

Koncertom u Palachu obilježen je Dan riječkog rocka koji se obilježava 5. prosinca, na datum kada je 1957. u Rijeci otvoren Husar, prvi disco klub u bivšoj državi. Povodom ovog dana Udruga LP Rock održala je počasni koncert sa “starim” rockerima riječke scene. Nastupilo je dvanaest bendova iz regije: Bonaca, Vis Šta da, Midnight band, Arsenal iz Pule, The old gold, Arkamivida, 60' River band, Grejs I., Whiteheads, Lady be good, Stari grad i Rock infuzija.

Udruga LP Rock broji više od tisuću članova pa je tako treća prostorija Palacha bilo svo vrijeme kompletno ispunjena rasplesanom publikom. Za one koji se nisu htjeli gurati ispred pozornice, u prvoj prostoriji Palacha bio je prijenos uživo. Ovim koncertom i obilježavanjem Dana riječkog rocka ujedno je započeo i Ri Rock festival koji traje do kraja tjedna.

Kako je sve proteklo pogledate u video prilogu uz izjavu Aleksandra Sablića predsjednika udruge.