VIDEO

20.01.2019.

Kočani orkestar rasplesao rasprodani Pogon kulture

Autor: Damir Jevtić

U Pogonu kulture, u subotu 19. siječnja 2019. godine, nastupila je internacionalna koncertna atrakcija Kočani orkestar. Ovim koncertom započela je koncertna sezona Distune promotiona, a veliki interes pokazala je i publika pa je koncert bio rasprodan nekoliko dana unaprijed. Makedonska etno gypsy brass atrakcija jedna od najcjenjenijih romskih postava sa statusom uzbudljivih predstavnika svoje glazbene tradicije.

U Pogonu kulture, subotu 19. siječnja 2019. godine, nastupila je internacionalna koncertna atrakcija Kočani orkestar. Ovim koncertom započela je koncertna sezona Distune promotiona, a veliki interes pokazala je i publika pa je koncert bio rasprodan nekoliko dana unaprijed. Makedonska etno gypsy brass atrakcija jedna od najcjenjenijih romskih postava sa statusom uzbudljivih predstavnika svoje glazbene tradicije.

Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe. Međutim, iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, te popularne pjesme današnjice.

Do sada su snimili pet albuma: 'A Gypsy Brass Band', 'L'orient est rouge', 'Gypsy Mambo' , 'Alone At My Wedding' i 'The Ravished Bride'. U pripremi je i šesti studijski album, kao i mnogobrojne zanimljive suradnje poput prijašnjih (Cubismo, Luka Nižetić). Njihova je i pjesma ‘Siki, Siki Baba’ koja je poslužila kao soundtrack u filmu ‘Borat’. Odličnu rasplesanu atmosferu priredili su u Pogonu kulture, a dio nastupa uz izjave pogledajte u video prilogu.