Kreće svirka na Trsatu

02.10.2013.

Klub. započinje prvu koncertnu sezonu

Autor: Majda Bembić

Ovog vikenda započinje bogati koncertni program u novootvorenom Klubu na Trsatu koji se nalazi u sklopu novootvorene The Beertije odnosno u njezinom donjem dijelu. Koncertnu sezonu otvorit će u petak, 4. listopada, dva srpska alter rock benda, Nežni Dalibor i Popečitelji, a u subotu nastupa zagrebački bend Achromatic Attic.

Nežni Dalibor je osnovan 1995.godine  i od tada neprestano sviraju, a na beogradskoj sceni dosegnuli su kultni status. Ivica Marković (vokal, gitara), Ljubomir Vučković (vokal, bass) i Branimir Bogdanović (bubnjevi) izdali su do sada dva albuma, "Sredstava i veštine“ 2008. i „Normalan život“ 2011. godine. Ovo im je prvi nastup pred riječkom publikom, a garantiraju pravu alter/rock veselicu.

Zajedno s njima u petak će publiku zabavljati i Popočitelji koji u sklopu svoje mini turneje „Loše društvo“ nakon Beča dolaze u Rijeku promovirajući svoj najnoviji album „Sijalica“. Bend je osnovan 1999. godine u Prištini, a svoj prvi album „Ko radi?“ snimili su 2004. u Beogradu pod producentskom palicom Koje iz Discipline. Popečitelji su kombinacija slobodnog, sirovog folk-funk rocka i moderne produkcije, uz primjese trance i drum & bass elemenata. Interesantim žanrovskim kombinacijama ovaj bend svojim postojanjem i autentičnim zvukom doprinosi šarolikosti i bogatstvu današnje rock scene u Srbiji.

Svirka započinje u 22 sata, a ulaznice možete nabaviti po cijeli od 35 kuna.

U subotu je Klupski stage rezerviran za Achromatic Attic koji su nedavno bili predgrupa na zagrebačkom koncertu Manu Chaoa, a ovo će im biti prvi nastup pred riječkom publikom kojoj će predstaviti svoj prvi EP, „Glassy Sweeper“. Dino, Matt, Mislav i Domo su mladi, puni energije te kao takvi najnoviji predstavnici zahuktale zagrebačke klupske scene. Njihova glazba je spoj alternative, garage rocka s primjesama grungea. Pobjedom na natječaju „Zasviraj sa Žujom“ dobili su priliku nastupiti u Londonu u cijenjenom klubu ''The Assembley''.

Njihov nastup počinje u 22 sata, a cijena ulaznice je 15 kuna.