Prepuna Dvorana Mladosti na Trsatu gromoglasno pozdravila svoje pobjednike

17.10.2011.

Klapa Cambi podignula Rijeku na noge

Rođendanski koncert klape Cambi u Rijeci 14.10.2011. započeo je odavanjem počasti preminulom Ljubi Stipišiću Delmati koji nas je napustio pred nekoliko dana. Kratki dokumentarni film s nostalgijom nas je podsjetio na velikog čovjeka i umjetnika koji je svojim radom obogatio klapsku scenu.

Klapa CambiFoto: www.cambi.hrFoto: www.cambi.hr

Od prve minute na sceni klapa i publika bili su jedno. Klapa je pripremila sjajan koncert i pobrinula se za sjajnu produkciju  koncerta koja je izuzetno važna za pravi doživljaj.  I njihovi gosti klapa Maslina, Hari Rončević i klapa Pinguentum iz Buzeta te voditelj Joso Krmpotić, znali su doprijeti do srca svakog posjetitelja na koncertu koji je trajao skoro tri sata.

Prvi dio koncerta bio je rezerviran za tradicionalne dalmatinske pjesme, a drugi za klapske obrade pjesama Gibonnia, Hari Rončevića …..

Završni dio  koncerta rezerviran je za autorske pjesme s kojima su doživjeli ogroman  uspjeh kod publike. Ono što je klapa započela sredinom devedesetih godina obradama Gibonnijevih pjesama, kada su vratili interes kod mladih za klapskom glazbom, sada su svojim autorskim pjesmama oduševili  mladu publiku koja dolazi u velikom broju na njihove koncerte.

Publika jednostavno nije htjela pustiti klapu Cambi da napusti pozornicu te su odlučno i velikim pljeskom zadavali ritam. Kraj koncerta je publika dočekala na nogama, u atmosferi koja je primjerenija rock koncertima. Koncert koji će riječka publika još dugo pamtiti.

Tagovi:
Dijelovi grada:
  • Trsat
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1