Glazba uz more

08.08.2018.

Kantrida FKK 2020: ManMachine i DNO DNA u beach baru Morski vuk

U sklopu projekta Kantrida FKK 2020 u četvrtak, 9. kolovoza u 23 sata u beach baru Morski vuk, na plaži ispod bazena, koncert će održati Man ManMachine. Kao predgrupa nastupa bend DNO DNA.

U sklopu projekta Kantrida FKK 2020 u četvrtak, 9. kolovoza u 23 sata u beach baru Morski vuk, na plaži ispod bazena, koncert će održati Man ManMachine. Kao predgrupa nastupa bend DNO DNA.  Foto: press materijal
Foto: press materijal

Zagrebački ManMachine glazbeni je projekt nastao 2002. u Amsterdamu kada je Goran Uroić, poznatiji kao pjevač grupe ZenPop, skupio novce i kupio sintisajzer. Puno godina kasnije, dakle 2011. ManMachine napokon snima prvi CD, Now Im Immortal. Glazbu koju Goran Uroić aka Man Machine potpisuje moglo bi se okarakterizirati kao minimalistički elektro-industrial-pop s primjesama neo-romantike i glama koji automatski asocira na pejzaže Ruhrske oblasti, brodogradilišta u Gdansku, pa i bivšeg Torpeda. Hladna i mračna industrijska glazba s procesuiranim vokalom malo koga ostavlja ravnodušnim. Kao glazbene uzore voli isticati Kraftwerk, Coil i The Streets.

DNO DNA je tročlani bend potkovan teorijom povijesti umjetnosti likovne i performativne scene 70/80/90/2000 u glazbenoj izvedbi velikog energetskog naboja kroz žanr punk-electro-noiza. Koncertni glazbeni diskurs postavlja format predavanje teorije suvremene umjetnosti u obliku organiziranog kaosa te ideje i filozofije Anarhiznma kao alternativne metodologije društvenog djelovanja. Vokal je Branko Cerovac, na bas gitari i „žabi“ (stroj za cement) Marko Marković, a mixeta noiz  Sandro Đukić.