OKC Palach

02.04.2019.

Kanadski bendovi Suuns i Scattered Clouds u četvrtak otvaraju Impulse festival

Premijerno u Rijeci, u sklopu europske turneje koja započinje upravo u OKC-u Palach, Suuns otvaraju šesto, proljetno izdanje Impulse festivala. Publiku će kao predgrupa zagrijavati eksperimentalni darkeri, Kanađani Scattered Clouds.

Kanadska indie četvorka Suuns poznata je po vješto orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu. Montrealska krautrock, art punk, neo-psihodelija Suuns adut je izdavačke kuće Secretly Canadian, a zajedno od 2007. kreiraju uzbudljiv glazbeni kaos koji je vraški precizno strukturiran i već poslovično hvaljen spektrom relevantne kritike.

Izlaskom prvog EP-a, kad su se još zvali Zeroes, njihov rad privlači pozornost prestižne izdavačke kuće Secretly Canadian koja im u jesen 2010. nudi ugovor za debi album “Zeroes QC”. Tri godine kasnije stiže i “Images du Futur”, s kojim dalje istražuju mračnije zvukove, prisutne još od njihova prvijenca. “Hold/Still” izlazi u travnju 2016. Zamjetan utjecaj elektronike, s kojim nastavljaju stvarati iduće godine, kada se uz nagrađivana producenta Johna Congletona vraćaju u studio, može se čuti i na posljednjem hvaljenom albumu “Felt”, izdanom prošle godine.

Vrata Palacha otvaraju se u 19.30 sati, Scattered Clouds nastupaju u 20.30, a Suuns u 21.30 sati.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kuna u prodaji su do dana koncerta, kada cijena raste na 85 kuna. Prodajna mjesta: Dallas Music shop Rijeka i sustav Entrio.

Šesto izdanje klupskog boutiqe Impulse festivala traje od 4. do 13. 4. 2019. i kao u dosadašnjih pet izdanja, glazba će biti posvuda. Impulse organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Zaklada Kultura nova i HDS-ZAMP. Vizualni identitet festivala oblikovao je dizajnerski duo Radnja – Petra Vrdoljak i Antonio Karača.

Cjelokupni program dostupan je OVDJE.