Distune predstavlja

25.10.2012.

Jelly Belly (Slovačka), Korov (BiH) i Syleth (Rijeka) u klubu Place

U sklopu festivala "Moje, tvoje, naše" (www.drugo-more.hr ) kao dio off programa, subotnje glazbeno nadahnuće kreiraju; ljuti i beskompomisni gosti iz Mostara pod imenom Korov, stvar će skulirati psyhodelic / shoegaze ekipa iz Jelly Bellya, a priču će zaokružiti "riječki dečki" iz benda Syleth.

Jelly Belly (Slovačka)
Za sebe kažu: Dance-phank noise oblik života. prolazeći kroz gomilu pitanja postavljenih na malom otočiću ne tako daleko odavde kao i na ogromnom kontinentu, tražimo odgovore na putu prema beskrajnom lovu na kod bezimenog programera koji se ponavlja svake noći, tvorci zvuka, ignorirajući kraj 90ih prošlog stoljeća, bore se kako bi oslobodili mitsku zemlju na istočnim obalama, ali ne silom ni oružjem već isključivo glazbom.

 

 

Korov (BiH)
Korov
poručuje: Bilok je nastao 20. 4. 2009. iz ničega, bez temelja, bez podloge. Sviralo nam se i stvaralo. Krlja, crust i hardkor. Na ljudima je koji upale današnji materijal da procjene u kojem je smjeru otišao naš razvoj. Promjene su uvjetovane lošim uvjetima, nedostatkom ljudi spremnih za rad, nepostojanjem alternativne scene u svom pravom smislu, općenito neprihvaćenošću ovakve vrste stvaranja. Nakon sile eksperimenata i solidnog broja nastupa po okolici, skrasili smo se kao Korov, 2011. 2011 izlazi i prvi EP (“Protiv Boga i države”). Sve je uvijek rađeno DIY, radnički i uz dobru volju.

«Protiv Boga i države » je prvo izdanje benda. Izbačeno na internet na treću godinu od prvog nastupa benda Bilok, benda koji je prethodio Korovu. Radi se o tekstualno konceptualnom EP-u s dosta eksperimentiranja u glazbenom sadržaju. 

 

Syleth (Rijeka)
Nastali u listopadu 2010. godine, Syleth je bend koji pokušava različitim pristupima metal glazbi i kombiniranjem istih sa drugim glazbenim žanrovima te svojom tematikom i pojavom ostaviti zanimiljiv i unikatan glazbeni dojam. Pjesme benda govore o silama koje pokreću svijet te o problemima koje pojedinac proživljava kada se sa njima suočava.

 


Mjesto: Klub Place, Rijeka
Početak: 22h
Ulaznica: 25,00kn
Dan i datum: subota, 27.10. 2012.