VIDEO

12.02.2018.

Humanitarni karnevalski bal u Guvernerovoj palači okupio brojne diplomate

Autor: Emilija Sekulić

U Guvernerovoj palači u subotu, 10. veljače, održan je 13. po redu Humanitarni karnevalski bal, na kojem su prikupljala sredstva za Sportski savez osoba s invaliditetom, odnosno za financiranje projekta nabavke specifične sportske opreme za sportaše s invaliditetom.

U Guvernerovoj palači u subotu, 10. veljače, održan je 13. po redu Humanitarni karnevalski bal, na kojem su prikupljala sredstva za Sportski savez osoba s invaliditetom, odnosno za financiranje projekta nabavke specifične sportske opreme za sportaše s invaliditetom.

Riječ je o 19. karnevalskom balu, ali i 13. po redu koji nosi humanitarni predznak. Do sada je na humanitarnim balovima sakupljeno više od milijun kuna, a sredstva su se sakupljala za pomoć udrugama koje skrbe o oboljelim osobama, nabavku opreme za Dječju bolnicu Kantrida, za prevenciju ovisnosti, za skrb o beskućnicima, za nezbrinutu djecu, za pomoć sportskim klubovima osoba s invaliditetom, za Centar za autizam Rijeka, za opremanje senzornog parka a lani za Udrugu osoba s mišićnom distrofijom, za nabavku potrebne medicinske opreme.

Bal je uz tradicionalne taktove valcera otvorio gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel sa suprugom Brankicom i meštar Toni s kraljicom karnevala Ivom Ciceran.

U Guvernerovoj palači u subotu, 10. veljače, održan je 13. po redu Humanitarni karnevalski bal, na kojem su prikupljala sredstva za Sportski savez osoba s invaliditetom, odnosno za financiranje projekta nabavke specifične sportske opreme za sportaše s invaliditetom.Balu su prisustvovali i brojni diplomati: veleposlanica Kraljevine Norveške  Nj. E. Astrid Versto, veleposlanica Australije  Nj. E. Elisabeth Petrović, veleposlanica Irske  Nj. E. Olive Hempenstall, veleposlanik Argentine Nj. E. Maximiliano Gregorio – Cernadas, veleposlanik Francuske Nj. E.  Philippe Meunier i supruga Nj.E. Corinne Meunier, veleposlanik Danske Nj. E. Christian Thorning, veleposlanik Helenske republike Nj. E. Stavros Tsiepas, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država  NJ. E. W. Robert Kohorst, veleposlanik Indije Nj. E. Sandeep Kumar, zamjenici šefa misije Veleposlanstva Austrije Klenner-Auvillain, Republike Koreje Gye Yoen Cho i Italije Daniele Borrelli. Na dan Velike karnevalske povorke, diplomatima su se priključili otpravnik poslova u Veleposlanstvu Makedonije Maciej Andrzej Kaczorowski te zamjenik šefa misije u Veleposlanstvu Egipta, Mohamed El Soukkary, počasna konzulica Norveške u Rijeci Loredana Frank Jerman i generalni konzul Srbije u Rijeci Goran Petrović.

Nastupili su Salon orkestar HNK Ivana pl. Zajca,  Swingers Band, Damir Kedžo i plesni par Nina Jugo i Marin Čačija. U ulozi voditelja bili su Ivica Vrkić i Sanda Radiković. Humanitarni karnevalski bal održava se u organizaciji Grada Rijeke i Turističke zajednice grada Rijeke, Rotary kluba Rijeka – Sveti Vid te uz suradnju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. Sponzori Bala su Jadrolinija Rijeka i INA.

Više u prilogu.